Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Εμένα η Βρετανία θα με βρει μπροστά»

Όπως του άξιζε απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στον Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, σχετικά με την αναφορά των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» σε πρόσφατο κείμενο που υπέγραψε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον "Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM", ο κ. Χρυσόστομος επέκρινε δριμύτατα τον Μπράουν, επισημαίνοντας: «Μέχρι σήμερα η Μεγάλη Βρετανία συμπλέει με την Τουρκία. Τώρα και μισόν αιώνα η πολιτική της είναι διαίρει και βασίλευε, γιατί θέλει να κρατήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην Κύπρο, επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή. Κάποτε θα χρησιμοποιεί τον ένα και κάποτε τον άλλον. Κρατάει απ΄ όλες τις πλευρές το όλον θέμα και το χειρίζεται όπως θέλει, φτάνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Γι’ αυτό η Βρετανία δεν θέλει τη μόνιμη λύση στο Κυπριακό».
Καταλήγοντας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπογράμμισε: «Εμένα η Βρετανία θα με βρει μπροστά. Αν δεν ανοίξουμε θέμα βάσεων, δεν καταλαβαίνει η Μεγάλη Βρετανία διαφορετικά. Μόνο όταν κινδυνεύουν τα δικά της συμφέροντα, μπορεί να προσγειωθεί. Διαφορετικά δεν καταλαβαίνει».

1 σχόλιο:

ctrl-alt-backspace είπε...

Στο blog μου θα βρεις τα αποτελέσματα των Τηλεοπτικών Βραβείων Κύπρου - ΤηλεΦιλ. και ελληνικές παραγωγές. Βραβεύθηκαν και ελληνικές παραγωγές.

http://cncminustv.blogspot.com/2007/11/blog-post_9257.html