Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

"Σημαία μας το ΟΧΙ του 62%". Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ "ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" - ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΣΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Copy & Paste: http://www.zougla.gr
«Αν χρειαστεί, προκειμένου να γλιτώσουμε από τα μνημόνια, θα φύγουμε από την Ευρωζώνη συντεταγμένα, στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος», δήλωσε, καθησυχάζοντας πως το Grexit δεν είναι ένα καταστροφικό μονοπάτι, όπως λένε όλοι.
«Η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία Αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και Αυγουστιάτικα να προχωρήσει σε εκλογές, γιατί βιάζεται και αυτό δεν είναι για καλό σκοπό» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας.
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε πιεστικές τις εκλογές, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές, για να μην καταλάβει ακόμα ο λαός τις συνέπειες του μνημονίου που υπέγραψε και συνομολόγησε, γνώριμη τακτική που χρεοκόπησε όπως ανέφερε, αλλά και για ένα δεύτερο λόγο: Να φιμώσει την Αριστερή Πλατφόρμα.
​«Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποτελεί στόχο εφικτό και είναι αναγκαία για να αναπνεύσει η χώρα»
«Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει ορφανό», υπογράμμισε, λέγοντας ότι η Λαϊκή Ενότητα πάει σε εκλογές ενωμένη και, όπως εκτίμησε, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις, καθώς φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα σαρώσει τα μνημόνια. «Θα αναλάβουμε την τρίτη διερευνητική εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να μας την δώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κατά τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, η νέα πολιτική του κίνηση, μαζί με άλλους 24 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ένα απλό κόμμα. «Είναι ένα μέτωπο μεγάλων ενωτικών, λαϊκών αγώνων. Ένα μέτωπο αντιμνημονιακό, που θα σαρώσει τα μνημόνια». «Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποτελεί στόχο εφικτό και είναι αναγκαία για να αναπνεύσει η χώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Για την επιλογή επιστροφής της χώρας στη δραχμή, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούν η Merkel και Schaueble να επεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και να καθορίζουν τις τύχες μας», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: