Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η μοναχική πορεία του Αλέξη μετά τις τραγικές επιλογές του: Παραιτήθηκε από γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ o Τάσος Κορωνάκης

 
Copy & Paste: http://news.in.gr
Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία
Παραιτήθηκε ο Τ.Κορωνάκης από γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης υπέβαλε την παραίτησή του, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για εκλογές έρχεται σε αντίθεση με την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στερώντας τη δυνατότητα για στοιχειώδη συζήτηση στις οργανώσεις.
Ανέφερε πάντως ότι σημαντική ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις φέρουν και οι δυνάμεις της Αριστερής Πλατφόρμας.
Ο κ. Κορωνάκης ξεκαθάρισε πάντως, ότι παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Θεανώ Φωτίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου συζητούνται τα βήματα προς τις εκλογές, αναμένεται να οριστούν οι τρεις επιτροπές (εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας), των οποίων τη συγκρότηση είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ, την περασμένη Παρασκευή. 
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες.

Παππάς: Εφικτή η αυτοδυναμία
Την προσδοκία για καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον Real FM.
«Είναι σαφές ότι μέσω της επικείμενης κάλπης και αξιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυψαν εσωτερικά στο κυβερνητικό μπλοκ, οι δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος επιχειρούν να επανακάμψουν. Αυτό θα έχει κάποιες συνέπειες, οι οποίες νομίζω ότι δεν θα είναι θετικές για τον ελληνικό λαό. Θεωρώ ότι η ιστορική στροφή η οποία έγινε την 25η Γενάρη δεν θα ανακοπεί και δεν θα έχουμε τέτοιου τύπου πισωγυρίσματα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα αν θεωρεί εφικτή την αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ναι την θεωρώ εφικτή. Διότι πιστεύω ότι μεγάλα κομμάτια του λαού μας, ακόμα και κομμάτια που δεν ήλθαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη εκλογή, θα κάνουν μια επιλογή καθαρής λύσης και σταθερότητας και μια τέτοια επιλογή είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.»
Ερωτηθείς αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός αφού χαρακτήρισε παραγωγική την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ανέφερε χαρακτηριστικά: 
«Είναι απευκταίο σενάριο το να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει από το παράθυρο ανθρώπους τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έδιωξε από την πόρτα. Να μην δώσουμε λοιπόν αυτή τη δυνατότητα στο παλιό πολιτικό προσωπικό να επανακάμψει, να συζητήσουμε με ψυχραιμία τη συμφωνία, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να προχωρήσουμε μπροστά.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: