Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Κατά του τρίτου μνημoνίου το Die Linke – Στο γερμανικό δημόσιο τα ελληνικά αεροδρόμια λέει ο Γκίζι

Copy & Paste: http://www.koutipandoras.gr
Κατά του τρίτου ελληνικού προγράμματος τάχθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι, ασκώντας κριτική στην συμφωνία η οποία επετεύχθη.
Μιλώντας στη Bundestag ο κ. Γκίζι επισήμανε ότι και με αυτό το πρόγραμμα δημιουργούνται νέα χρέη προκειμένου να καλυφθούν τα παλιά και ανέδειξε το γεγονός ότι «η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα», ενώ έχει η ίδια εξοικονομήσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την κρίση, λόγω της πολιτικής των επιτοκίων, η οποία, όπως είπε, ασκήθηκε και πάλι σε βάρος των πολιτών, των οποίων η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.
Ο επικεφαλής του Die Linke επανέλαβε την αλληλεγγύη του κόμματός του προς τον ελληνικό λαό και τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στο γερμανικό δημόσιο τα ελληνικά αεροδρόμια
«Λέτε στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήστε. Αυτό είναι de facto λάθος. Τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδας θα πάνε στη Fraport. Δηλαδή θα πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία» ανέφερε για το ζήτημα ο Γκρέγκορ Γκίζι, για να συνεχίσει: «Τα ελληνικά αεροδρόμια θα περάσουν σε εταιρεία δημοσίου ελέγχου γερμανικού κρατιδίου σε τιμή πολύ μικρή. Τα 50 δις που ψάχνει η ελληνική πλευρά από το Ταμείο Εκποιήσεων δεν θα τα βρει ποτέ, σας το εγγυώμαι αυτό».
Διαβάστε εδώ για τη «γερμανοποίηση» των 14 ελληνικών αεροδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: