Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Nouvel Observateur, δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λέει «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος με ένα κόμμα που θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο Nouvel Observateur που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Αίγινα, δήλωσε πως ο ίδιος δεν μπορεί να είναι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, «ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαό».
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη συμφωνία είτε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ τίθεται σε εφαρμογή», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: