Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Εργασιακός μεσαίωνας στην Κίνα - Βάζουν τους εργαζόμενους να σέρνονται στους δρόμους επειδή δεν πέτυχαν τους στόχους της εταιρίας (φωτο)

Copy & Paste: http://www.koutipandoras.gr
Η πρόσφατη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν πως μια εταιρία τιμωρεί τους εργαζόμενους να σέρνονται στους δρόμους της πόλης, επειδή δεν πέτυχαν τους επιθυμητούς στόχους, αναδεικνύουν το μέλλον που επιφυλάσσει για την πλειοψηφία των εργαζομένων η νέα μητρόπολη του καπιταλισμού, όπου πλέον ο κομμουνισμός είναι απλά η «μαρκίζα» για να μην χάσει την εξουσία το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας που έχει γράψει προ πολλού στα παλαιότερα των υποδημάτων του την έννοια της αξίας της ανθρώπινης υπόστασης και βέβαια των διδαχών του κομμουνισμού.
chinese

Το ότι η κατάσταση για τους εργαζόμενους στην Κίνα δεν είναι καλή, έχει γίνει λίγο πολύ γνωστή μέσα από δημοσιεύματα και έρευνες, που έφεραν στην δημοσιότητα καταστάσεις όπως εκείνες των εργαζόμενων που κοιμούνται μέσα στα εργοστάσια, σαν σκλάβοι, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητά τους, μέσω της κατάργησης του χρόνου της μετάβασης από το σπίτι στη δουλειά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Daily Mail" η εταιρεία υποχρέωσε τους εργαζομένους να σέρνονται γονατιστοί στους δρόμους της πόλης Zhengzhou.2D1A8F6B00000578-0-image-a-18_1444044973579
Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν δύο χρόνια από εταιρεία καλλυντικών, ενώ είχε ακουστεί ότι άλλες εταιρείες αναγκάζουν πολλούς εργαζομένους να τρέχουν ημίγυμνοι στους δρόμους.
Το γεγονός γνωστοποιήθηκε μέσω φωτογραφιών στο Weibο, μια κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Το περιστατικό φαίνεται να έλαβε χώρα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ημέρα που οι Κινέζοι δεν εργάζονται, λόγω εθνικής εορτής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ρούχα πολλών πωλητών είχαν φθαρεί εξαιτίας της τιμωρίας. 
Όπως αναφέρει η Daily Mail μάλιστα η εταιρεία είχε κανονίσει ώστε να υπάρχει υπεύθυνος να επιβλέπει ότι εφαρμόζεται η τιμωρία.
2D1A8F4500000578-0-image-a-16_1444044956746
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια εταιρεία ακολουθεί αυτές τις τακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: