Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μητέρα Φύσσα: Με εντολή Λαγού και Μιχαλολιάκου η δολοφονία του γιου μου Δίκη Νεοναζί (VIDEO)

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Με την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στην Αμφίαλη, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σημειώνεται, πως το δικαστήριο δεν έκανε τελικά δεκτό το αίτημα για προβολή βίντεο από το αρχείο του Γιώργου Πατέλη, κατηγορουμένου στην υπόθεση, όπου εμφανίζεται να δίνει εντολές επίθεσης σε τάγμα εφόδου, καθώς η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το υλικό αυτό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.
Η Μάγδα Φύσσα απάντησε σε ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, σημειώνοντας πως ο σκληρός πυρήνας της Χρυσής Αυγής λαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση και πως μετά τη δολοφονία του γιου της, ο Γιώργος Ρουπακιάς, τον οποίο και χαρακτήρισε «γερό στέλεχος» της νεοναζιστικής οργάνωσης, είχε διακριτική μεταχείριση. Υπενθύμισε μάλιστα, πως όταν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο της αστυνομίας είπε προς τον αστυνομικό «δικός σας είμαι». Όταν ρωτήθηκε «τι εννοεί», απάντησε: «Της Χρυσής Αυγής». Η μητέρα του Παύλου Φύσσα υπογράμμισε πως μετά τη δολοφονία ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και πως υπήρξε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 10:30 η δίκη διεκόπη προσωρινά, γιατί η Μάγδα Φύσσα αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, κατά την κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα τόνισε πως την εντολή για τη δολοφονία του γιου της, έδωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.
Όλα «με εντολή Λαγού και Μιχαλολιάκου»
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη (πυρηνάρχη της Νίκαιας) και βουλευτή της ΧΑ;
Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Λαγό.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη, τι περιγράφει;
Μητέρα Φύσσα: Ναι το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δοθεί το οκ του Λαγού κινούνται και προσθέτουν. 'Ο,τι κινείται σφάζεται.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από πού παίρνει εντολή;
Μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους, από τον Μιχαλολιάκο. Από τον αρχηγό τους. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση.
Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. O αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος, έχει την τελική ευθύνη.
Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη.
«Γερό στέλεχος της ΧΑ» ο Γιώργος Ρουπακιάς
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είναι υψηλόβαθμος χρυσαυγίτης ο Ρουπακιάς;
Μητέρα Φύσσα: Είναι γερό στέλεχος. Προκύπτει από δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και υπάρχουν πολλά και στη δικογραφία.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πώς έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο, κατά την ιεραρχία, όπως είπατε;
Μητέρα Φύσσα: 'Ετσι ακριβώς. Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή, τον Λαγό και πάει λέγοντας.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: 'Εχουν οι χρυσαυγίτες ειδική εκπαίδευση για χτυπήματα άμυνας και επίθεσης;
Μητέρα Φύσσα: Βέβαια έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία και από χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του Τάγματος Εφόδου;
Μητέρα Φύσσα: Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.
Απειλούν και εκβιάζουν μέχρι σήμερα οι νεοναζί
Η Μάγδα Φύσσα ανέφερε ακόμη ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν απειλές ακόμα και ξυλοδαρμούς από μέλη της Χ.Α. και δήλωσε στην Πρόεδρο: «ακόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ, απειλούν και εκβιάζουν». «Δεν ήταν 50 ημέρες από τη δολοφονία του παιδιού μου, που τάγμα εφόδου βεβήλωσε το μνημείο του... υποχρέωναν τους πολίτες να παίρνουν και τα φυλλάδια τους» είπε ακόμα η Μάγδα Φύσσα.
«Περνάνε μπροστά από το σπίτι μας με μηχανές, κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα σε μας και στους δικηγόρους, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό... απειλούν μάρτυρες. Δύο τους έστειλαν στο νοσοκομείο με το που ξεκίνησε το δικαστήριο.... τους είδαν που έρχονταν και τους ρώτησαν πού πάτε; Όταν τους ρώτησαν γιατί και είπαν είμαστε μάρτυρες τους πλάκωσαν στο ξύλο... το ένα παιδί έχει πρόβλημα το πόδι του», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: