Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Λαφαζάνης: Μονόδρομος για την ανάκαμψη η έξοδος από το ευρώ

Copy & Paste: http://tvxs.gr 
lae kerameikosΤην πρώτη συγκέντρωση μετά τις εκλογές πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα,  στο Cine Κεραμεικός, με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος για το επόμενο διάστημα.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έκανε λόγο για μια νέα αρχή και νέα δυναμική αφετηρία υπογραμμίζοντας πως αυτή η συγκέντρωση δεν είναι μια συγκέντρωση ηττημένων. «Είναι μια συγκέντρωση γενναίων και αποφασισμένων», είπε και πρόσθεσε:
«Η σημερινή συγκέντρωση μας έρχεται να δείξει σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη ότι όχι μόνο δεν τελειώσαμε αλλά και ότι από πολλές απόψεις κάνουμε μια νέα αρχή, είμαστε σε νέα δυναμική αφετηρία. Χάσαμε μια εκλογική μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πολιτικό πόλεμο. Αντίθετα ο πολιτικός πόλεμος με το μνημονιακό κατεστημένο είναι μπροστά μας. Και αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο θα τον συνεχίσουμε αλλά και θα τον εντείνουμε και θα τον κερδίσουμε».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ακόμη πως ο Αλέξης Τσίπρας με τις εκλογές εξπρές είχε μόνο ένα στόχο: τη Λαϊκή Ενότητα. «Ο εφιάλτης του Τσίπρα ήταν να επισπεύσει τις εκλογές ώστε να μην προλάβει η ΛΑΕ να οργανωθεί στοιχειωδώς και να δώσει με στοιχειώδη επάρκεια την εκλογική μάχη. Γιατί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, όσο και οι μνημονιακές δυνάμεις αλλά και τα ξένα και εγχώρια κατεστημένα ξέρουν πολύ καλά ότι η απειλή για το σύστημα τους είναι μια και μόνη: η Λαϊκή Ενότητα», τόνισε.
Ακόμη ανέφερε πως «η εκλογική νίκη του Τσίπρα δεν θα οδηγήσει σε μακροημέρευση την κυβέρνηση του και γρήγορα μπορεί να αποδειχθεί μια εφήμερη Πύρρειος νίκη».
»Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε μπροστά για να ανοίξουν παλιά και νέα μεγάλα μέτωπα για την επιβίωση του λαού μας. Πρώτα από όλα θα είμαστε μπροστά στο μεγάλο μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία. Ξεκινάμε ένα μεγάλο αγώνα για τη στήριξη μισθών και συντάξεων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την υποστήριξη των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είπε πως αυτή «δεν είναι καθόλου μονόδρομος». «Μονόδρομος είναι η έξοδος από αυτήν για να ανασάνει η χώρα και κυρίως είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα ριζοσπαστικό φιλολαϊκό, παραγωγικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα με σοσιαλιστικό ορίζοντα», δήλωσε και συνέχισε:
«Το εθνικό νόμισμα δεν οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή. Αντίθετα, το εθνικό νόμισμα είναι αναντικατάστατο εργαλείο για να δώσουμε στην οικονομία στοιχειώδη προστασία και κυρίως ισχυρή ρευστότητα προκειμένου να στηρίξουμε την παραγωγή και τα εισοδήματα και να μειώσουμε δραστικά την ανεργία».
Κλείνοντας την ομιλία του, την οποία παρακολούθησαν πολλά από τα στελέχη της ΛΑΕ, όπως η Ν.Βαλαβάνη, ο Δ.Στρατούλης, ο Κ.Ήσυχος, η Μ.Μπόλαρη κ.α, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «μπορούμε σύντομα να αλλάξουμε και να ανατρέψουμε το πολιτικό τοπίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: