Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Βαρουφάκης: Το νέο μνημόνιο μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για Grexit. «Η ύφεση όπλο της στρατηγικής του»

Copy & Pastehttp://news.in.gr
Βαρουφάκης: Το νέο μνημόνιο μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για GrexitΑθήνα
Το τρίτο μνημόνιο αποτελεί στην πραγματικότητα μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επιμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήθελε και θέλει το Grexit «επειδή εντάσσεται στο πλάνο του για μια ευρωζώνη όπου ο πρόεδρος του Eurogroup θα έχει δικαίωμα να ασκεί βέτο στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας χωρίς πρότερη έγκριση» δηλώνει ο τέως υπουργός Οικονομικών στη Real News.
«Βυθίζοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην κρίση ύφεσης-χρέους και εξασφαλίζοντας νέες "αστοχίες" του προγράμματος ενιχύεται η στρατηγική του Σόιμπλε υπέρ του Grexit» προειδοποιεί.
Παραδέχεται την αποκάλυψη Σόιμπλε ότι «15 υπουργοί του Eurogroup ήθελαν το "προσωρινό Grexit», επιμένει όμως ότι η Ελλάδα εκβιάζεται: σχολιάζοντας τη δήλωση Σόιμπλε ότι «η Γερμανία δεν επέβαλε τίποτα στην Ελλάδα», ο κ. Βαρουφάκης απαντά πως αυτό «είναι αλήθεια όσο ακριβής είναι η φράση σε παλιές ταινίες του Χόλιγουντ, όπου ο οπλισμένος λέει στον άοπλο: "Θα σου κάνω μια προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς"».
Ο τέως υπουργός Οικονομικών διαψεύδει τέλος ότι αμείβεται με 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του και σχολιάζει ότι «το μόνο για το οποίο δεν έχω κατηγορηθεί είναι για τη δολοφονία του Καποδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: