Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Δεξιάς στην ΕΣΗΕΑ

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
Το "λευκό" που σπάει απεργίες
13 Ιουνίου 2017
Με το καλημέρα σας στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
οι παρατάξεις των Ενωμένων Δημοσιογράφων και της Συσπείρωσης κατάφεραν να συμμαχήσουν στις πλάτες απλήρωτων εργαζομένων.
Ενώ οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Αυγή" ανέμεναν την απόφαση για προκήρυξη της 24ωρης απεργίας που έλαβαν στη γενική συνέλευση τους, ο εκλεγμένος με τη Συσπείρωση Σταύρος Καπακος, ψήφισε λευκό για την απεργία. Μαζί του συντάχθηκε μετά από "διαβουλεύσεις" με το δίδυμο του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ και η Μαρια Αντωνιάδου των Ενωμένων δημοσιογράφων προεδρεύουσα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ακυρώνοντας έτσι την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την οποία η ΠΟΕΣΥ είχε κηρύξει την απεργία, αφού δεν έχει συγκροτηθεί το προεδρείο της Ένωσης.  
Η συμμαχία ΝΔ-Κυβερνητικής Συσπείρωσης φρόντισε να βρεθεί και η νομική κάλυψη για την ακύρωση της απεργίας!
Με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει ομοφωνία ακύρωσε τους εργαζόμενους της Αυγής ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ υπακούοντας στην συνδιαλλαγή φρόντισε να στείλει το εξώδικο της ακύρωσης!
Είναι φανερό πως οι δυο παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχουν ήδη συμφωνήσει και συμμαχήσει για τι ακριβώς Ένωση Συντακτών θέλουν. Υποταγμένη σε εργοδότες, κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα στα ΜΜΕ.
Αρκεί να έχουν μαζί το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Και αυτό είναι μία προειδοποίηση για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Πήγασο με δύο εβδομάδες απεργιακή δράση.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή κατατήγειλε αυτή την συνδιαλλαγή μέσα στο ΔΣ, απαιτεί και από τα άλλα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να παρέμβουν άμεσα και να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αυγή όπως είναι η απόφαση της συνέλευσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: