Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Απόφαση των εργαζομένων για απεργία στην «Αυγή»

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Το άρθρο του Καρτερού είναι ενδεικτικό των προθέσεων του «βασικού μετόχου» 
Απόφαση για απεργια αύριο Τρίτη στην εφημερίδα «Αυγή» έλαβε η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων. Βέβαια δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η απεργία θα πραγματοποιηθεί γιατί στην ΠΟΕΣΥ μέχρι κάποια στιγμή έλεγαν, ότι δεν μπορεί  να προκηρύξουν απεργία αν δεν υπάρχει προηγουμένως απόφαση της ΕΣΗΕΑ. 
Στη συνελευση των εργαζομένων της Αυγής« παρέστησαν και εκπρόσωποι από τους νεοκλεγέντες για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί σε σώμα - ανάμεσά τους οι Μ. Διόγος και ο Γιάννης Αγγέλης- καθώς και ο γεν. γραμματέας της ΕΠΗΕΑ Δημ. Πίππας.
Οι εργαζόμενοι ζητάνε καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού, δέσμευση για εξομάλυνση.. της μισθοδοσίας και διασφάλιση για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας καθώς για το 2017 δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα σχέδιο του βασικού μετόχου (ΣΥΡΙΖΑ).
Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα ότι από πλευράς Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει βούληση προς το παρόν για καταβολή χρημάτων, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις προθέσεις σχετικά με το μέλλον της Αυγής. Επίσης ακούγεται ότι στόχος είναι να γίνει ένα πρώτο... ξεσκαρτάρισμα αυτών που δεν είναι κομματικοί χωρίς ωστόσο ουδείς να γνωρίζει τι θα γίνει στη συνέχεια.
Το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην «Αυγή» για τις κινητοποιήσεις στο "Κόκκινο" (δείτε ΕΔΩ) είναι ενδεικτικό των προθέσεων του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα Μέσα που ελέγχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: