Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο Πάγκαλος και το κέρατο

Copy & Paste: http://harddog-sport.blogspot.gr
ΤΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ, Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Η ΟΞΥΝΟΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ
Με τον Θόδωρο Πάγκαλοθα μπορούσες να περνάς ωραία. Να απολαμβάνεις τις ευρηματικές ατάκες του, την οξύνοιά του, τις γνώσεις του. Αλλά δεν περνάς καλά, εξοργίζεσαι. Διαχρονικά δυο φράσεις έχουν ξεσηκώσει τόσο πολύ, τόσους πολλούς, στη νεότερη πολιτική μας ιστορία. Η μία 
το «λεφτά υπάρχουν» του πολυμήχανου σέρφερ Γ.Α. Παπανδρέου που μας έχασε στη σπηλιά με τα μνημόνια. Η δεύτερη το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου.
Το κακό με τον τελευταίο είναι ότι χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του όπως το κέρατό του ο ρινόκερος. Δηλαδή για να επιτίθεται και, στην περίπτωση του Πάγκαλου, να ξεκοιλιάζει αξιοπρέπειες. Τώρα χαρακτήρισε δημοσίως, από το ραδιόφωνο, όλους τους υπουργούς «βλάκες», τον Βαρουφάκη «γελοίο» και τη Φώφη Γεννηματά ανίκανη και «αν έχει ανάγκη από δουλειά, να καθαρίζει σκάλες ή να κάτσει σπίτι της να μαγειρεύει».
Έστω και αν αντιπαθείς κάποιον, δεν μπορείς να δεχτείς τόσο σκληρή λεκτική βία. Ακόμα και την –παγκοσμίως αντιπαθή–  Θάτσερ, αναγκάζεσαι να τη δεις με συμπάθεια όταν ο Πάγκαλος της λέει (όπως μαρτυρεί ο Μίμης Ανδρουλάκης«σε έχει πηδήξει ποτέ χοντρός;»
Τα σεξιστικά υπονοούμενα είναι το πιο δηλητηριώδη βέλη στη φραστική φαρέτρα του. Έχει γράψει στο twitter για δημοσιογράφο που τον ενόχλησε με μια αναφορά της«Θα ’ρθεις για κάνα μπανάκι χειμωνιάτικο στη Βουλιαγμένη; Σε θυμάμαι με μπικίνι και ψηλό τακούνι και χάνω τον ύπνο μου». Η περιφρόνησή του για τις γυναίκες εκδηλώθηκε και στις περιφερειακές εκλογές όταν είπε, με αφορμή μια προεκλογική αφίσα τής Ρένας Δούρου, ότι η υποψήφια έχει «βρωμερή φάτσα» και θα ήθελε να την αντικρίσει σε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι για «να δούμε τι ψηφίζουμε». 
Ο Πάγκαλος δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Δεν σεβάστηκε ούτε τον λαό που στα πρώτα χρόνια των μνημονίων συνέρρεε στην πλατεία Συντάγματος, λέγοντας ότι όλοι αυτοί είναι «ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλακές». 
Δεν σεβάστηκε μήτε την ιστορική διαδρομή του Μανώλη Γλέζου, τον οποίο αποκάλεσε «νούμερο που δεν μπορεί να ανέβει στο αεροπλάνο». Ούτε έδειξε πολιτικό πολιτισμό όταν διεκδίκησε τη δημαρχία τής Αθήνας (ως πανίσχυρο φαβορί του ΠΑΣΟΚ), από τον  Δημήτρη Αβραμόπουλο και χαρακτήρισε τον αντίπαλό του «Κύριο Τίποτα». Αλλά ο «Τίποτας» τον συνέτριψε στις δημαρχιακές εκλογές.
Ο Πάγκαλος έγινε πιο επιθετικός –και η οξύνοιά του πιο κερασφόρα– όταν αποσύρθηκε από την πολιτική. Έπαθε στερητικό σύνδρομο και οι ορμόνες της επιθετικότητας αναβλύζουν στο αίμα του. Χτυπάει παντού, τυφλά και με κατεβασμένο το κεφάλι. Γι’ αυτό η Ιστορία θα τον θυμάται όχι τόσο για την πολιτική του δράση όσο για τις ατάκες του. Αλλά και για κάτι ακόμα. Ότι είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους και έκανε έναν λαό, τον ελληνικό, να νιώθει εθνική ταπείνωση.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport τής Παρασκευής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: