Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΙΔΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Τετ. 7/10/15 - 19:30)
"Όλα τα προαπαιτούμενα, τα οποία η νέα παραδομένη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου συμφώνησε με την "teratoica" για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις θα συγκεντρωθούν σε ένα νομοθέτημα, το οποίο θα ψηφιστεί άρον άρον από τη Βουλή ως τις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη.
Η διαδικασία αυτή, συνιστά ευθέως αντικοινοβουλευτική εκτροπή και πραξικόπημα, μιας και τα προαπαιτούμενα των 48 και βάλε μέτρων, χώρια οι άλλες πρόσθετες, μνημονιακές ρυθμίσεις αφορούν τους πιο διαφορετικούς τομείς και τα πιο διαφορετικά Υπουργεία. Ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύουν την εισαγωγή νομοσχεδίων που περιέχουν εντελώς άσχετες μεταξύ τους διατάξεις και δεν έχουν ενιαίο αντικείμενο.
Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει ,όμως, ακάθεκτη ό,τι ακραία αντιδημοκρατικό και αυθαίρετο έκανε με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου τέρατος. Η Βουλή, δυστυχώς, λειτουργεί με ένα και μόνο κανόνα: την θέληση της "teratoika" και το συμφέρον των πιστωτών. Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει στην πράξη ακυρωθεί και εξευτελιστεί όλο και περισσότερο Έχει μετατραπεί σε ένα φύλο συκής για να συγκαλύπτεται η δικτατορία του Ευρώ, των πιστωτών και του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, πρώτα απ' όλα, στην δικιά μας περίπτωση του γερμανικού.
Είναι πιθανόν όλα τα προαπαιτούμενα να μην συγκεντρωθούν μόνο σ' ένα νομοσχέδιο αλλά σ' ένα άρθρο, που όλα δείχνουν θα ψηφισθεί με τη μορφή του επείγοντος νομοσχεδίου, αν όχι και του κατεπείγοντος. ΕΕ και κυβέρνηση Τσίπρα αν θα μπορούσαν θα ψήφιζαν αυτές τις διατάξεις, δια περιφοράς, αφού, έτσι και αλλιώς, οι "βουλευτές-υπάλληλοι" δεν προλαβαίνουν ούτε να αναγνώσουν τις ετερόκλητες και πολυάριθμες μνημονιακές διατάξεις που θα ψηφίσουν! Ο διασυρμός του βουλευτή σε όλο το μεγαλείο του, αφού η παραμονή στο βουλευτικό αξίωμα και των υπουργών στην κυβέρνηση γίνεται αυτοσκοπός, ανεξαρτήτως μεθόδων και σκοπών.
Η ψευδεπίγραφη δικαιολογία-πρόφαση για αυτές τις διάτρητες νομοθετικές λειτουργίες, που συνεχίζουν τις χειρότερες μνημονιακές αντιδημοκρατικές παραδόσεις Γ. Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλου είναι, όπως πάντα, να προλάβουμε τη δόση, συγκεκριμένα τη δόση των 2 δις και τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Και οι δύο αυτές πράξεις θα μπορούσαν άνετα να μετατεθούν χρονικά, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι δύο, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, άκρως επιβαρυντικές για το δημόσιο συμφέρον.
Ενδιαφέρον είναι να δούμε τη στάση του νέου Προέδρου της Βουλής, ο οποίος ειρωνεύετο όσα λέγαμε για "τροϊκανή χούντα" και ακύρωση της δημοκρατίας και τώρα θα πρωτοστατεί και θα προεδρεύει στην κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής, εκτοξεύοντας, ίσως, ευτελείς, δικαιολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: