Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Κάλεσμα της "Λαϊκής Ενότητας" σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τούρκικο λαό

Αυτές τις μέρες η μισή καρδιά μας στην Τουρκία δολοφονείται. Μνήμες της ματωμένης Πρωτομαγιάς του 1977 στην Πλατεία Ταξίμ ξαναγυρνούν. Ξεχειλίζει η οργή και το πένθος για τους δεκάδες νεκρούς αγωνιστές της Αριστεράς, των συνδικάτων και του Κουρδικού δημοκρατικού κινήματος.
Οι χτεσινές βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα είναι ένα ακόμη έγκλημα των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών που στοχοποιούν μόνιμα τα τελευταία χρόνια την Αριστερά και το Κουρδικό κίνημα. Είχαν προηγηθεί οι βόμβες στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Σουρούτς. Είχε προηγηθεί η εντυπωσιακή εκλογική άνοδος του HDP, που δεν υπερασπίζεται μόνο τα δικαιώματα των Κούρδων αλλά και είναι βασικός υποστηρικτής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ολόκληρου του Τουρκικού λαού, άνοδος που χάλασε τα σχέδια του «Σουλτάνου» Ερντογάν για ακόμη πιο αυταρχική αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ούτε ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει μεγάλη ευθύνη για την κλιμάκωση της Συριακής τραγωδίας μέσα από την επικίνδυνη στήριξη που έχει δώσει στο «Ισλαμικό Κράτος» και άλλες αντίστοιχες ομάδες, παράλληλα με τις επιπτώσεις από τη συνολικότερη τυχοδιωκτική πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Συρία.
Η ελληνική κυβέρνηση αντί να στέλνει συλλυπητήρια στον Ερντογάν θα έπρεπε να ακούσει την κραυγή αγωνίας του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, προέδρου του HDP που δήλωσε: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος-δολοφόνο».
Τις στιγμές αυτές είμαστε στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αριστερών, δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών, των ανθρώπων που αποτελούν την πραγματική ελπίδα για τη δημοκρατία στην Τουρκία και την ειρήνη στο Κουρδιστάν, των ανθρώπων που υψώνουν τοίχος αντίστασης και ελπίδας και απέναντι στον αυταρχισμό και τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν και απέναντι στον υποκινούμενο από ξένα κέντρα και υπηρεσίες «τζιχαντισμό».
Καλούμε το λαό της Αθήνας να δώσει μαζικό και αποφασιστικό παρών στο αυριανό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Τουρκικό και Κουρδικό λαό, Δευτέρα 12/10/15 στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: