Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΧΙΟΣ: Προσωρινή λύση στο πρόβλημα σίτισης των προσφύγων

Copy & Paste: http://astraparis.gr
Προσωρινή λύση στο πρόβλημα σίτισης των προσφύγωνΕξασφαλίσθηκε προσωρινά για μία εβδομάδα και μέχρι την προσεχή Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 η σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Μερσινιδίου.
Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου το κενό θα καλύψει ο ανθρωπιστικός οργανισμός IOCC (International Orthodox Christian Charities), αφού – όπως είχε αποκαλύψει ο astraparis.gr, στο πρωτοσέλιδό του την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015 «Διεκόπη αιφνιδίως η σίτιση των προσφύγων» – το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε κρίνει παράνομες τις κρατικές δαπάνες του Δημοσίου για την σίτιση των προσφύγων και μεταναστών.
Εξ όσων έχουν γίνει γνωστά, το υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να ζητήσει αναίρεση της συγκεκριμένης απόφασης του Ελεγκτικού συνεδρίου, ωστόσο μέχρι τότε το πρόβλημα παραμένει και βεβαίως είναι πιεστικό, κυρίως σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους στις εγκαταστάσεις Μερσινιδίου.
Ο αστυνομικός διευθυντής Χίου κ. Δημήτρης Αυγερινός επεσήμανε στονastraparis.gr ότι με την έστω και προσωρινή λύση μέσω του IOCC αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, ενώ αν παραστεί ανάγκη θα συνεισφέρει η αντιπεριφέρεια Χίου, η οποία έχει ήδη κατευθύνει πόρους στην κατεύθυνση αυτή.
Για τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στον δημοτικό κήπο και έως ότου αναχωρήσουν από τη Χίο έχουν κινητοποιηθεί οι εθελοντές της «Λάθρα;», καθώς και μεμονωμένοι πολίτες και συνεισφέρουν στην εξασφάλιση της καθημερινής κάλυψης των αναγκών σίτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: