Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!

Copy & Paste: http://iskra.gr *Δημοσιεύθηκε στο ''Πριν'' την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015
(Κυρ. 1/11/15 - 11:18)
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους. Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!! Έλληνες και ξένοι γύπες μαζεύονται ήδη στη χώρα μας για να θησαυρίσουν στις πλάτες των μπατίρηδων.
Ελεύθεροι από αύριο Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και πρώτης κατοικίας! Αυτό αποφάσισε ο Τσίπρας. Μισό μονόστηλο (!) αφιέρωσε στην είδηση η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. «“Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από αυτήν την απόφαση, έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα”, ανέφερε στην Αυγή ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας. Άλλωστε η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας με τους θεσμούς (της ΕΕ) για το πλαίσιο του νόμου Κατσέλη που θα ισχύσει», γράφει η εφημερίδα – όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα «βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας» με τους δανειστές, Γερμανούς και υπόλοιπους Ευρωπαίους, από πού αντλεί αυτό το ανώνυμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας τη σιγουριά ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας; Το μισό μονόστηλο της Αυγής μας λύνει και αυτή την απορία: «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την άτυπη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών», γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ηλίθιους τους Έλληνες.
Σήμερα έχουμε 1η Νοέμβρη και ο χρόνος τελειώνει τον άλλο μήνα! Τι μας λέει δηλαδή ο Τσίπρας; Ότι για …δύο μήνες οι μπατίρηδες θα έχουν σπίτι και η κυβέρνηση θα το δώσει στους τραπεζίτες το Γενάρη! Οι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, δηλαδή, ότι ο κοσμάκης δεν ξέρει ούτε να μετράει πόσους μήνες θα κατέχει ακόμη το σπίτι του; Θα μας τρελάνουν; «Οι γύπες της Ουάσιγκτον και οι πλατσικολόγοι της Ευρώπης βρίσκονται προ των πυλών. Όχι για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, αλλά για τα “κόκκινα” δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών», έγραφε την Πέμπτη η Εφημερίδα των Συντακτών. Παρέχει μάλιστα την πληροφορία ότι καταβάλλεται προσπάθεια στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου, να έρθουν ως βασικοί προσκεκλημένοι οι επικεφαλής δέκα εκ των μεγαλύτερων «αρπακτικών» κεφαλαίων των ΗΠΑ! Δύο άνθρωποι δείχνουν ενθουσιασμένοι από το γεγονός της πλήρους υποταγής του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις εντολές του Βερολίνου. 
Ο πρώτος είναι ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών στην Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί. «Μετά τον Ιούλιο έχουμε εργαστεί σε κλίμα εμπιστοσύνης και με πνεύμα συνεργασίας που είναι πρωτοφανές μεταξύ μιας ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, από την έναρξη της κρίσης», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις πριν από το τέλος του έτους», τόνισε. Η εκπρόσωπός του στην Κομισιόν ανήγγειλε επίσης την επικείμενη άφιξή του στην Ελλάδα για μεθαύριο, Τρίτη, όπου θα παραμείνει και την Τετάρτη. Ο δεύτερος ευτυχής με τις εξελίξεις είναι ο έλληνας υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Αυτός χαρακτήρισε «τεράστια» τη χρηματοδοτική εισροή 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ ως το Μάρτιο του 2016, ενώ έδειξε ενθουσιασμένος και με τη δυνατότητα δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (BERD), ποσού έως 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με χαμηλό επιτόκιο. Αντιθέτως, τον «υπαρκτό κίνδυνο να διολισθήσει η χώρα σε βαθύτερη ύφεση», επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στην έκθεσή του για το τρίτο τρίμηνο του 2015. Εκεί, υπογραμμίζει την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων, που θέλουν να είναι συνεπείς. Προειδοποιεί έτσι τους κυβερνώντες ότι η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσής τους, κατά κανένα τρόπο δεν συνεπάγεται και ανάλογη αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους, αφού ούτε οι συνεπείς μέχρι τώρα φορολογούμενοι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. 
Σα να μην έφταναν αυτά, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στη Γερμανία, η Μπιλντ, αυξάνοντας τη γερμανική πίεση πάνω στην κυβέρνηση Τσίπρα, υποστηρίζει ότι οι δανειστές έστειλαν ήδη μήνυμα στην Αθήνα πως δεν θα εκταμιευθεί η δόση του Οκτωβρίου – η υποδόση, ακριβέστερα. Η γελοίου επιπέδου εφημερίδα ισχυρίζεται ότι υπάρχει «βαρύ» κλίμα μεταξύ Αθήνας και δανειστών, το οποίο οφείλεται στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εφαρμόζει όλα τα προαπαιτούμενα, δεν δίνει τα χρήματα που οφείλει το ελληνικό κράτος σε ιδιώτες και δεν επιστρέφει φόρους που δικαιούνται οι πολίτες. Τώρα που οι Γερμανοί «έσπασαν» τον Τσίπρα, θα τον λιώσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: