Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Μάγδα Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω. Νέο ξέσπασμα στη δίκη

Copy & Pastehttp://news.in.gr
Μάγδα Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσωΑθήνα
Το ξέσπασμα της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα κυριάρχησε στη συνεδρίαση του δικαστηρίου, την Παρασκευή, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
«Δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας» φώναξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα στον Γιώργο Ρουπακιά στη διακοπή της συνεδρίασης.
Η Μάγδα Φύσσα πλησίασε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της που κάθονταν μόνος του στο εδώλιο και του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό. Ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν αντέδρασε, σε αντίθεση με έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης που, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, είπε: «Θα τη μαζέψετε επιτέλους;»
Είχε προηγηθεί από την πολιτική αγωγή ο σχολιασμός της κατάθεσης του αστυνομικού Δημήτρη Κουρέτζη, ο οποίος συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά.
«Ο Γ. Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η Χρυσή Αυγή» είπαν χαρακτηριστικά οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπογραμμίζοντας: «Η επίθεση  έγινε στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.
Η επίθεση από το στέλεχος της αλλά και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της ενέργειας από τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο αποδεικνύουν την εγκληματική δράση της οργάνωσης». Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, απάντησε ότι θα προσκομίσουν στο δικαστήριο την επίμαχη συνέντευξη προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν παραποιηθεί τα λεγόμενα του.

Η επίθεση σε βάρος του Γ. Κουμουτσάκου
Οι συνήγοροι, μάλιστα, μίλησαν για θρασύτητα με την οποία δρούσε και δρα μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση αναφερόμενοι και στην χθεσινή επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου , η οποία αποδίδεται , σύμφωνα με πληροφορίες, σε μέλη της Χρυσής Αυγής.
Όπως υπογράμμισαν από την συμπεριφορά του Γ. Ρουπακιά μετά την σύλληψη του όταν απευθυνόμενος στον αστυνομικό του είπε «δικός είμαι , της Χρυσής Αυγής...» προκύπτει η σχέση της Χ.Α. με την αστυνομία καθώς και η αίσθηση του ακαταδίωκτου που είχε ο κατηγορούμενος.
«Η ελληνική αστυνομία δεν προσπάθησε να αποτρέψει την δολοφονική επίθεση» παρατήρησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπογράμμισαν ότι από την κατάθεση του αστυνομικού προκύπτει ξεκάθαρα η «κυνική ομολογία» του Γιώργου Ρουπακιά ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα αλλά και η αναγνώριση του φονικού όπλου.
Επιπλέον, θέλοντας να καταδείξουν «την προσπάθεια κατατρομοκράτησης των μαρτύρων» επικαλέστηκαν το γεγονός ότι ο μάρτυρας κατέθεσε ότι απειλήθηκε και ζήτησε προστασία.
Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων σχολίασαν ότι η κατάθεση του αστυνομικού δεν συνεισέφερε το παραμικρό στοιχείο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και αναφερόμενοι στην αρχική κατάθεση του στην ανάκριση εντόπισαν αντιφάσεις.

Μίνα Μουστάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: