Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Παρέμβαση στον ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποίησαν σήμερα (25/11) το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ. Διανεμήθηκε ανακοίνωση στους εργαζόμενους του Οργανισμού και τους ασφαλισμένους που βρίσκονταν στο χώρο στη διάρκεια της παρέμβασης - επισυνάπτεται για δημοσίευση - και πρόσκληση για τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοέμβρη, ώρα 18.00 στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ με θέμα «Τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και οι επιπτώσεις τους στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση. Οργανώνουμε την πάλη μας».
Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ. Οσα προέκυψαν από τη συζήτηση ενισχύουν τις θέσεις του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ και συμπυκνώνονται στα παρακάτω σημεία:
  1. Η πλειοψηφία επιμένει στη λογική των περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων, με συνευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, στις επικουρικές συντάξεις και τις παροχές Υγείας, ενώ δεν αποκλείει την αύξηση της εισφοράς για τους εργαζόμενους. Ευθυγραμμίζεται, δηλαδή, απόλυτα με την κυβερνητική αντιασφαλιστική πολιτική.
  2. Σε ό,τι αφορά το «ταμειακό πρόβλημα», που, ως συνέπεια έχει την καθυστέρηση πληρωμής μισθών, επικουρικών συντάξεων, ιατροφαρμακευτικών και νοσηλευτικών δαπανών, ισχυρίστηκαν ότι θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες με τη «ρευστοποίηση» ομολόγου ύψους 6 εκ. ευρώ. Υπερθεματίζοντας, ο Ταμίας ισχυρίστηκε ότι ο Οργανισμός μπορεί έτσι να «επιβιώσει» για τα επόμενα δύο περίπου χρόνια, χωρίς πάντως να δεσμεύεται για το επίπεδο των παροχών προς τους ασφαλισμένους.
  3. Αρνούνται να ενημερώσουν αναλυτικά τον Κλάδο, παραπέμποντας αυτήν την υποχρέωση στις «ομογάλακτες» πλειοψηφίες των Ενώσεων, που, επίσης αρνούνται την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση του αγώνα τους, παραπέμποντας τη λύση σε «κοινωνικούς διαλόγους».
  4. Οχυρώνονται στη λογική του αγγελιόσημου ως μοναδικού πόρου του Ταμείου, αρνούμενοι να υιοθετήσουν τη θέση για «εργοδοτική εισφορά και συμμετοχή του κράτους», την ίδια στιγμή που ο πόρος για τον προηγούμενο μήνα ανήλθε στο ποσό των 56.000 ευρώ. Η θέση τους απέναντι στην προοπτική για μετατροπή του Ταμείου σε Επαγγελματικό είναι ότι θα το δουν όταν προκύψει θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: