Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ
Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) να αποφασίσει τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην πανεργατική πανελλαδική απεργία ανήμερα της 12ης Νοέμβρη και όχι μια μέρα πριν, όπως γίνονταν συνήθως, ή μια μέρα μετά, όπως πρότειναν οι ταξικές δυνάμεις στο διασωματειακό, προκειμένου να καλυφθεί δημοσιογραφικά η απεργία.
Με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, ούτε τα ηλεκτρονικά μέσα θα δουλέψουν ανήμερα της απεργίας, ούτε θα βγουν εφημερίδες την επομένη, που σημαίνει ότι η πανεργατική πανελλαδική απεργία θα εξαφανιστεί εντελώς από τα ΜΜΕ. Η απόφαση αυτή βολεύει μόνο την κυβέρνηση και τους εργοδότες, μεταξύ αυτών και την εργοδοσία του κλάδου, που αποκτά ένα πρώτης τάξης άλλοθι για να μην προβάλει από τα Μέσα της την πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Και βέβαια, η υπόμνηση της ΠΟΕΣΥ ότι «από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα», σε τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι ανήμερα της απεργίας θα ακουστεί έστω και μια είδηση για την πανεργατική κινητοποίηση, αφού στην πραγματικότητα δεν θα προβληθεί καμιά ενημερωτική εκπομπή, ούτε βέβαια δελτία ειδήσεων.
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Χαιρετίζει, επίσης, την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, η οποία αναφέρει ότι «Από την απεργία στα τυπογραφεία του κλάδου εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα κληθούν να τυπώσουν απεργιακό φύλλο εφημερίδας. Αυτό θα γίνει για να ενισχύσουμε τη δυνατότητα κάλυψης της γενικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 12 Νοέμβρη και των αιτημάτων που παλεύει ο κλάδος και η εργατική τάξη συνολικά. Δηλαδή, εξαιρούνται οι εφημερίδες που θα έχουν αποκλειστικά και μόνο το παραπάνω περιεχόμενο».

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: