Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Λιμενικό: «Αστειότητες» τα τουρκικά δημοσιεύματα περί βύθισης βάρκας με μετανάστες. «Aνάξιο διάψευσης»

Copy & Pastehttp://news.in.gr
Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο:
Πειραιάς
«Αστειότητες» και «ανάξιο διάψευσης» χαρακτηρίζουν πηγές του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» και το βίντεο που, κατά την τουρκική πλευρά, απεικονίζει έλληνα λιμενικό να επιχειρεί να τρυπήσει λέμβο που μεταφέρει πρόσφυγες με τον γάντζο κόρακος.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το θέμα έθεσε στον έλληνα ομόλογό του, αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, ο αρχηγός της τουρκικής Ακτοφυλακής, υποναύαρχος Χακάν Ουστέμ, με παραινέσεις του για πιο σωστή συμπεριφορά από τους έλληνες λιμενικούς.
«Οι Τούρκοι διαψεύδονται από μόνοι τους, καθώς το βίντεο δείχνει τον έλληνα λιμενικό να προσπαθεί απλά να τραβήξει κοντά του τη λέμβο με τους πρόσφυγες, για να τους διασώσει» αντιτείνουν οι ίδιες ελληνικές λιμενικές πηγές.
Η λήψη του βίντεο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα καρέ που δημοσιεύτηκαν, έγινε από το πλήρωμα τουρκικού σκάφους, που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε απόσταση αναπνοής από το πλοίο του Λιμενικού, ενώ άλλες σε άλλες σκηνές του επίμαχου βίντεο οι λήψεις των ίδιων σκηνών φαίνεται να έγιναν από μεγαλύτερη απόσταση και με όργανα νυχτερινής όρασης.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που απεικονίζει το πλήρωμα σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής να καταβρέχει με μάνικες λέμβο με δεκάδες πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: