Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Φορώντας σωσίβια προσφύγων υποδέχτηκαν Σουλτς και Τσίπρα (Φωτορεπορτάζ)

Copy & Pastehttp://www.era-aegean.gr
Με σύνθημα “να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο”, «να ανοίξει ο φράχτης στον Έβρο» και “αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” υποδέχτηκαν κάτοικοι της Λέσβου, αλλά και ακτιβιστές τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Λέσβο.
Το Δημαρχείο του νησιού είχε καταληφθεί από το πρωί από μέλη του αντιεκκλησιαστικού χώρου τα οποία ύψωσαν πανό με σύνθημα: “Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών”. Να σημειωθεί πως στο Δημαρχείο ήταν προγραμματισμένη να γίνει η συνάντηση των δύο ηγετών με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, οι οποία όμως έγινε τελικά στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και μέλη της Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο και μέλη της Λαϊκής Ενότητας Λέσβου, υψώνοντας πανό έξω από το Κέντρο Καταγραφής στη Μόρια. Μικρή συμπλοκή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκε έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας με τους τελευταίους να προσπαθούν να απωθήσουν μικρή ομάδα συγκεντρωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: