Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ραντεβού Δρίτσα - ΠΝΟ το πρωί της Τετάρτης. Μετά την εξαγγελία συνέχισης της απεργίας

Copy & Pastehttp://news.in.gr
Ραντεβού Δρίτσα - ΠΝΟ το πρωί της ΤετάρτηςΑθήνα
Έκλεισε το ραντεβού Δρίτσα - ΠΝΟ για το πρωί της Τετάρτης (10 π.μ.) μετά την επιστολή-πρόσκληση που απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας προς τον γγ της ΠΝΟ Γ.Χαλά, με θέμα την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συνεχίσει την απεργία για δύο ακόμη ημέρες.
Στην ειστολή του ο κ. Δρίτσας χαρακτήριζε «ιδιαίτερα αρνητική τη σημερινή εξέλιξη», δηλαδή την εξαγγελία συνέχισης της απεργίας. «Μια νέα 48ωρη απεργία και μάλιστα χωρίς καμία εξαίρεση δυσκολεύει πάρα πολύ τα οξύτατα προβλήματα που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά, αλλά και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
» Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση κατανοεί τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των αιτημάτων, αλλά σ’ αυτή τη συγκυρία πιστεύω ότι πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει θετικούς σχεδιασμούς και θετικές λύσεις μέσα σε ένα άκρως ασφυκτικό και αρνητικό πλαίσιο.
» Η ανάγκη συνεννόησης χωρίς υποστολή των διεκδικήσεων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν ανοικτά περιθώρια διαλόγου, που μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές λύσεις» υπογραμμίζει ο υπουργός.
Ο Θοδωρής Δρίτσας αναφέρει ακόμη ότι «τόσο στη χθεσινή συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας σας και των άλλων Οργανώσεων, όσο και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στη συνέχεια, έδωσα διαβεβαιώσεις ότι 'η κυβέρνηση μελετά με σοβαρότητα και προσοχή όλα τα ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και τις θέσεις των Σωματείων'.
» Ειδικότερα επεσήμανα, ότι:
  • Για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, η συζήτηση είναι ακόμα ανοικτή και παρά τις δυσκολίες αξιολογούνται όλες οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και του ΝΑΤ.
  • Για το ζήτημα της ρύθμισης των συνθέσεων των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, δήλωσα πως έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικά βήματα και ο δρόμος είναι ανοικτός για μια λύση που θα ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό ή και σε απόλυτο τους ναυτικούς.
  • Για το ζήτημα της ναυτικής εργασίας, του ΓΕΝΕ, αλλά και του Οίκου Ναύτου και της ναυτικής εκπαίδευσης, όπως και πολλά άλλα, υπάρχουν ήδη δρομολογημένες πρωτοβουλίες με βάσιμες προσδοκίες ότι σε συνεργασία με τα Σωματεία και την ΠΝΟ, θα οδηγηθούμε σε ικανοποιητικές λύσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα προβλήματα του κλάδου των πλοηγών. Λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω και την κρισιμότητα των στιγμών, σας καλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας δίνοντας τον αναγκαίο χρόνο, για την ολοκλήρωση των προσπαθειών που σχετίζονται με τα αιτήματά σας», τονίζει και καταλήγει : «Είμαι στη διάθεσή σας, για νέα συνάντηση στο υπουργείο, αύριο (Τετάρτη 4/11) στις 10 το πρωί».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: