Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Copy & Pastehttp://iskra.gr
(Τετάρτη 11/11/15-16:20)
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Σήμερα το μεσημέρι και για 2 περίπου ώρες, πολλές δεκάδες ακτιβιστές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κατέλαβαν το κτίριο της Διοίκησης του ΙΚΑ, ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα: «όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ζωές», μοίρασαν φυλλάδια της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για το ασφαλιστικό στους εργαζόμενους του ΙΚΑ και σε πολίτες στους γύρω δρόμους, καλώντας τους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική Απεργία της Πέμπτης, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και την προσυγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στις 10:30 το πρωί, μπροστά στο Πολυτεχνείο.
Επίσης, ακτιβιστές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, φωνάζοντας για πολλή ώρα συνθήματα, όπως: «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Τα ισοδύναμά τους είναι μια απάτη, όχι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη». Κλιμάκιο της Γραμματείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, Κώστα Ήσυχο, Αλέκο Καλύβη, Παναγιώτη Σωτήρη, μαζί με τη συντονίστρια εργατικής πολιτικής Δέσποινα Σπανού και την πρώην βουλευτή Μαρία Μπόλαρη παραβρέθηκαν στην κατάληψη.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Γραμματείας της ΛΑ. Ε και πρώην αν. Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:
"Είμαστε εδώ σήμερα για να στείλουμε ένα μήνυμα παλλαϊκού ξεσηκωμού, για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας στην αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία. Για να σταματήσουμε την προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές νέα λεηλασία των συντάξεων, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, πριν να είναι αργά, για να σταματήσουμε τη συντελούμενη μνημονιακή οικονομική και κοινωνική καταστροφή, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας."
Όλοι και όλες στους δρόμους, στην αυριανή απεργία, στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: