Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

91 χρόνια, σήμερα, από τη γέννηση του Οσίου Παϊσίου: Ψάλει από το κελί του "Παναγούδα" στον ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (ηχητικό)


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Το ηχητικό ντοκουμέντο προέρχεται από κασέτα ήχου ("ΗΧΟΓΕΝΝΗΣΗ"/1994), την οποία προμηθεύτηκα στις 5/4/1997 από το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, σε ένα μοναδικής σημασίας προσκύνημα.
Βιογραφία
Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομος και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα. (Συνέχεια: http://www.saint.gr)
"Ψάλλει ο ο Όσιος γέροντας Παΐσιος σε μια αγρυπνία που έγινε στο κελί του (Παναγούδα) στη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Η ηχογράφηση είναι πρόχειρη και έγινε συμπτωματικά μ' ένα απλό φορητό κασετόφωνο από ένα μικρό παιδάκι, στο οποίο ο γέροντας δεν αρνήθηκε την επιθυμία να τον ηχογραφήσει.
Εκδίδεται σε ανάμνηση του γέροντα Παϊσίου και για να δοθεί η δυνατότητα στους ευλαβείς προσκυνητές να έχουν το γέροντα κοντά τους σε όλες τις στιγμές της ζωής τους. Ελπίζοντες ότι ικανοποιούμε την σφοδρή επιθυμία πολλών ευλαβών αδελφών που αγαπούσαν τον γέροντα, ευχόμεθα οι προσευχές του να σκεπάζουν όλους μας και τώρα, όπως και όταν ο γέροντας ήταν εν τη ζωή." (Σημείωμα από την κασέτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: