Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης: Φεύγω από το υπουργείο αλλά παραμένω στο κόμμα μου. Τοποθέτηση (video)

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Διαφωνώντας με την συμφωνία με τους θεσμούς αλλά δηλώνοντας παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα του αποχώρησε από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Πάνο Σκουρλέτη. 
«Είναι μία στιγμή δύσκολη για μένα, αλλά η πολιτική έτσι είναι, υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές και πρέπει να δείχνει κανείς αντοχή και στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές» τόνισε κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


«Φεύγω από το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις, φεύγω αλλά συνεχίζω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζω πλήρως την ενότητά του μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «φεύγω διαφωνώντας βεβαίως με μία πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι όμως, θα αγωνιστώ ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ηλεκτρική καρέκλα» το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης καθώς έχει μεγάλα συμφέροντα «απέναντι» σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Πάνος Σκουρλέτης είναι μεγάλος αγωνιστής και «θα είναι πάνω από αυτά τα συμφέροντα» προσβλέποντας μόνο στα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης, αλλά αλλαγή σκυτάλης». «Εξαναγκασμένοι με βάση τους υπάρχοντες συσχετισμούς κλειδώσαμε μία συμφωνία που γνωρίζουμε ότι δεν είναι το σχέδιό της κυβέρνησης, δεν αντιστοιχεί στις απόψεις και το πρόγραμμά της, που όμως την επέλεξε γνωρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπήρχε ένα τσουνάμι που θα διόγκωνε την ανθρωπιστική κρίσης» σημείωσε ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε: «εξαναγκασμένοι λοιπόν, συνεχίζουμε μέσα από τις αντιφάσεις μας»Για το νέο πόστο σημείωσε ότι «παραμένει στρατηγικό ζήτημα ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και των εταιρειών της» ενώ για την ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή σημείωσε ότι «έχουμε μία κρίσιμη ψηφοφορία την Τετάρτη, που όλοι αντιλαμβάνονται ότι θα είναι καθοριστική». Κάλεσε δε, σε «χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία και ενωτική διάθεση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: