Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Στρατούλης: Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση να είναι προσωρινή - Κατρούγκαλος: Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα (video)

Copy & Paste: http://tvxs.gr
«Το όχι μου στη συμφωνία δεν αναιρεί τη στήριξή μου στην κυβέρνηση» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης κατά την παράδοση - παραλαβή του υπουργείου Εργασίας. Κατά την τελετή τη σκυτάλη του υπουργείου πήρε από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ωστόσο, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον Δημήτρη Στρατούλη καθώς ήταν ένας από αυτούς που είπαν «όχι» στη συμφωνία και απομακρύνονται από την κυβέρνηση.
Στρατούλης: Το όχι δεν αναιρεί τη στήριξή μου στην κυβέρνηση
«Με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το 'ΟΧΙ' μου στη συμφωνία δεν αναιρεί τη στήριξή μου στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των προγραμματικών της δηλώσεων στο λαό» σημείωσε ο Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε ότι ως βουλευτής θα προσπαθήσει να στηρίξει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και κυρίως την δημόσια ασφάλεια, μετά και την εμπειρία που απέκτησε από τη θέση του στο υπουργείο και συμπλήρωσε: «Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή, ώστε να μην αναλάβει αυτή δεσμεύσεις έναντι στους δανειστές».
Η παράδοση από τον Σκουρλέτη
«Μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες από τη θέση της πολιτικής ηγεσίας μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τα αποτελέσματα μιας πεντάχρονης βάρβαρης πολιτικής. Είδαμε πως μεταφράζεται στην καθημερινή ζωή το να είναι η χώρα μας πρωταθλήτρια της ανεργίας» ανέφερε ο πρώην υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Ζήσαμε τις αγωνίες των εργαζομένων και προσπαθήσαμε με όποιες δυνατότητες είχαμε να κάνουμε μικρά βήματα, που κάποια από αυτά είχα και αποτέλεσμα».Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σώμα επιθεώρησης εργασίας «προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση του σώματος επιθεώρησης εργασίας και παρά τις μικρές δυνατότητες, αυτό βρήκε τον βηματισμό του. Για την κυβέρνηση η προσπάθεια να εφαρμοστεί η νομοθεσία της εργασίας είναι προτεραιότητα» σημείωσε.
Το τελευταίο εξάμηνο, το ισοζύγιο απασχόλησης στη χώρα μας είναι το καλύτερο της τελευταίας 15ετίας, παρά τα όσα μας έλεγαν με τρόπο τρομοκρατικό τα ΜΜΕ. Μπαίνουμε σε μια φάση όπου πολλά πράγματα έχουν επιδεινωθεί. Να περιορίσουμε όσο είναι δυνατό τις επιπτώσεις μιας δύσκολης συμφωνίας στην κοινωνία» πρόσθεσε.
Κατρούγκαλος: Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα
Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα, γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα και τα όπλα είναι η κυβέρνηση, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εργασίας.
«Ελπίζω ότι με τον Δημήτρη (Στρατούλη) θα είμαστε ξανά σε κυβερνητικό μετερίζι μαζί. Με βοήθησε στο σύντομο διάστημα που προηγήθηκε της παράδοσης – παραλαβής, όσο μπορούσε περισσότερο. Δεν είναι απλός φίλος μου. Είναι από τους ποιο ανιδιοτελείς πολιτικούς που γνωρίζω. Θεωρώ καθοριστική την ανάγκη να υπάρχει ενότητα της πολιτικής Αριστεράς σε αυτήν τη μάχη παρά τις προφανώς διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν».Στη συνέχεια ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι παρότι ο Γιώργος Ρωμανιάς υπέβαλε την παραίτησή του, εκφράζοντας επιφυλάξεις που και ο ίδιος συμμερίζεται του ζήτησε «να παραμείνει στη θέση του στη μεταβατική περίοδο και πρόκειται να ανταποκριθεί».
Χαϊκάλης: Ξέρω τι αναλαμβάνω
Τη διαβεβαίωση ότι θα σταθεί «στο ύψος των περιστάσεων» έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης, στη σύντομη ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας. «Ξέρω τι αναλαμβάνω. Δεν έχω άγνοια κινδύνου» είπε και τόνισε ως προτεραιότητες την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και την αποφυγή της εισφοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: