Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Διαλύουν τα Δημοσιογραφικά Ταμεία και την Ενημέρωση, για να χτίσουν τα "νέα τζάκια" των ΜΜΕ

Copy & Paste: http://paratiritis-peiraia.blogspot.gr
Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος, με το σημερινό αντι-ασφαλιστικό τους έκτρωμα, πετούν το "γάντι" στην Ενημέρωση και σε έναν εξαθλιωμένο κλάδο, τον οποίο ρίχνουν ανοιχτά και ξεδιάντροπα, με συνοπτικές διαδικασίες, στη μηχανή του ασφαλιστικού κιμά, χωρίς πόρους και δικαιώματα.
Mέσω του νέου Ασφαλιστικού εκτρώματος που ετοίμασαν, επιχειρούν κατά βάση, τρία πράγματα:
1. Να ξεριζώσουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της λειτουργίας του Τύπου.
2. Nα κάνουν πλιάτσικο στα εναπομείναντα από τη ληστεία του PSI αποθεματικά των δημοσιογραφικών Ταμείων και να καταργήσουν το Αγγελιόσημο με τη σημερινή του μορφή, θεσμοθετώντας στη θέση του, χωρίς όμως καμιά αναλογιστική μελέτη, μισή εργοδοτική εισφορά κι έναν κουτσουρεμένο «φόρο επί των διαφημίσεων», ο οποίος θα καταπέσει στα δικαστήρια την επομένη της επιβολής του.
3. Να λειτουργήσουν «χειρουργικά» προς όφελος των “νέων τζακιών” που ετοιμάζουν στα ΜΜΕ, κυρίως στην Τηλεόραση και το Ιντερνετ, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα ραδιοτηλεοπτικών εργοδοτών, Διαφημιστών και Ασφαλιστικών εταιρειών, που συγκροτούν τη νέα διαπλοκή...
Το μόνο σχέδιο που είχαν από την αρχή ως οδηγό τους οι Κατρουγκαλοπετρόπουλοι, ήταν το non paper που έδωσαν στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παπά το περασμένο καλοκαίρι, ορισμένοι ραδιοτηλεοπτικοί επιχειρηματίες, εισηγούμενοι όχι μόνο την ένταξη όλου του προσωπικού τους, χωρίς εισφορές, στα δημοσιογραφικά Ταμεία, αλλά και την κατάργηση ή τουλάχιστον τη μείωση του μοναδικού πόρου που τα συντηρεί, του Αγγελιοσήμου, σε ποσοστό κάτω του 10%! Ως προκαταβολή για το «δώρο» που περιμένουν να τους κάνει η κυβέρνηση μέσω του νέου Ασφαλιστικού, παραχωρούν απλόχερα τα ραδιομικρόφωνα, τις σελίδες τους και τον τηλεοπτικό τους χρόνο, σε διάφορους υπουργούς για να «ξεδιπλώνουν» χωρίς αντίλογο την κυβερνητική προπαγάνδα τους! 
Αλλωστε, ο σχεδιασμός κατασυκοφάντησης συνολικά του κλάδου ξεκίνησε και συνεχίζεται συστηματικά από τις πρώτες μέρες του βίου αυτής της κυβέρνησης, η οποία παράλληλα εργάζεται παρασκηνιακά για να δημιουργήσει τα νέα-δικά της "τζάκια" στο χώρο των ΜΜΕ.

Για να «πετύχει» λοιπόν το κυβερνητικό αυτό σχέδιο, θα πρέπει:
Να κατεδαφιστούν πάση θυσία και να οδηγηθούν στον «Καιάδα» τα Ταμεία του Τύπου, τα οποία είναι τα μόνα που εξακολουθούν να αποτελούν νησίδες προστασίας για εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους.
Να κατεδαφιστεί ό,τι έχει απομείνει στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, των ΣΣΕ και της μισθωτής εργασίας, μέσω της νομοθέτησης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (εξάπλωση παντού της εργασίας με μπλοκάκι), πράγμα που ζητούν εδώ και χρόνια άλλωστε, τα διάφορα εργοδοτικά κέντρα.
Δυστυχώς, με το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα, επιβεβαιώνονται όλα όσα ορισμένοι λέμε εδώ και πάρα πολύ καιρό: Ότι δηλαδή, η κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα ρεαλιστικό πλάνο για το Ασφαλιστικό και προσπαθεί να τη «βγάλει» για λίγους μήνες «καθαρή», προχωρώντας στην υφαρπαγή και των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, για τα οποία μέχρι σήμερα το κράτος δεν έχει διαθέσει ούτε 1 ευρώ, όπως και στην επιχείρηση χειραγώγησης της Ενημέρωσης.
Το δυστύχημα για τους ήδη εξαθλιωμένους εργαζόμενους των ΜΜΕ, είναι ότι νερό στο μύλο της κυβέρνησης κουβάλησαν με τη στάση τους και ορισμένοι εκπρόσωποι του κλάδου, που συμμετείχαν από το περασμένο φθινόπωρο σε «κλειστές» συναντήσεις και με τις παραεισηγήσεις τους, που εκπονήθηκαν ερήμην των Διοικητικών Συμβουλίων και καθ΄ υπόδειξη συγκεκριμένων κέντρων, άνοιξαν την κερκόπορτα στους Κατρουγκαλοπετρόπουλους για να αλώσουν το χώρο της Ενημέρωσης. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, πως τα κάστρα πέφτουν από μέσα…
Σε ρόλο προβοκάτορα βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα που "φουρνιζόταν" το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, και μερικοί άλλοι "εκλεκτοί" του χώρου των ΜΜΕ, που ασφαλίζονται συνολικά στο ΙΚΑ με εργοδοτική εισφορά. Ορισμένοι από αυτούς …επιχαίρουν ήδη για την κατάργηση του Αγγελιοσήμου και του ΕΔΟΕΑΠ, τον οποίο διαχρονικά έβλεπαν άλλοτε ως «λάφυρο» κι άλλοτε ως προαπαιτούμενο για να συμμετάσχουν σε κοινά μέτωπα αγώνων.
Θεωρούν αφελώς, ότι η κατάργηση του Αγγελιοσήμου δεν θα ακουμπήσει τους ίδιους! Ωστόσο, κάνουν ολέθριο λάθος. Ελλείψει του Αγγελιοσήμου, η θεσμοθέτηση της εργοδοτικής εισφοράς στο χώρο των ΜΜΕ, δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα. Το βέβαιο είναι ότι, λόγω του υψηλού κόστους της εργοδοτικής εισφοράς, θα μειωθούν περαιτέρω οι θέσεις εργασίας παντού: Και στα Δημοσιογραφικά γραφεία και στα Πιεστήρια και στη Διανομή. 
Όταν δε οι έντυπες εκδόσεις θα αντικατασταθούν πλήρως από τις ηλεκτρονικές, κάτι που ξεκίνησε ήδη στο εξωτερικό, θα αφανιστούν από την αγορά ολόκληρες ειδικότητες, με πρώτες δυστυχώς τις ειδικότητες από τις οποίες προέρχονται οι "εκλεκτοί" προβοκάτορες του κλάδου των ΜΜΕ…


Μπροστά  στο νέο ασφαλιστικό σφαγείο που έχουν στήσει η κυβέρνηση και η «εκλεκτή παρέα» της, υπάρχει μόνον ένας δρόμος: Ο δρόμος της Αντίστασης. Μέχρι την ψήφιση του τερατουργήματος των Κατρουγκαλοπετρόπουλων, αλλά και στη συνέχεια, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ καλούμαστε να δώσουμε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα μας για την υπεράσπιση των Ταμείων μας, της Ζωής μας, της Ενημέρωσης, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: