Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Όλοι αύριο Παρασκευή έξω από την ΕΣΗΕΑ, αν πέσουμε να πέσουμε πολεμώντας

Copy & Paste by  •  
anatropiΑπεργιακή ενημέργωση
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καλεί αύριο, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας, στις 12.00 το μεσημέρι σε συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ. Καλεί όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που “πνίγει” τη ζωή και την ανάσα μας, στις 12 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα επάνω θα συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για να εκτιμήσει τις περαιτέρω κινήσεις.
Γνωρίζουμε όλοι πως τα κυριακάτικα φύλλα θα βγουν,δεν έχει όμως καμία σημασία.
Οι εκδότες πουλάνε διαφήμιση, τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους μας έχουν προ πολλού εξοντώσει. Για τις διαφημίσεις και χορηγίες το κάνουν. Το θέμα είναι αν ο κλάδος, τώρα στο και πέντε και αφού έχει παραπλανηθεί από τους φιλήσυχους συνδικαλιστές, θα αποφασίσει να απαιτήσει τα αυτονόητα για τη ζωή του. Ούτε καν για την εργασία του. Για τη ζωή του.
Καταλαβαίνουμε πως η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ δεν θα μπορούσαν να καλέσουν σε συγκέτρωση διαμαρτυρίας. Σίγουρα όχι όλες οι παρατάξεις. Γιατί θα δουν μπροστά τους πολλούς δημοσιογράφους που τους παραμύθιαζαν όλο το προηγούμενο διάστημα πως το αγγειόσημο δεν θα καταργηθεί και γίνονται συζητήσεις με την κυβέρνηση.

Αν είναι να πέσει ο δημοσιογραφικός κλάδος, ο επίσημος δημοσιογραφικός κλάδος, τουλάχιστον ας πέσει μαχόμενος. Και όχι σερνάμενος στα πόδια των εκδοτών και των κυβερνητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: