Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ποιοι Ελληνες πήραν Πούλιτζερ

Οι Γιάννης ΜπεχράκηςΆλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης τιμήθηκαν με το βραβείο της κατηγορίας «Breaking News» για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, βραβείο το οποίο το Reuters μοιράστηκε με τους «New York Times».
Μία από τις φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη που βραβεύθηκαν
Ο Γιάννης Μπεχράκης έγραψε σχετικά στο facebook: «Το να παίρνεις ένα Πούλιτζερ από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς σου. Το να το μοιράζεσαι με δυο είτε.. 
κυριολεκτικά είτε μεταφορικά μαθητές σου έχει αξία πέρα από κάθε αναγνώριση. Μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου για την αφοσίωση και σκληρή δουλειά!».Στο Associated Press απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στη βιομηχανία θαλασσινών.Η εφημερίδα Los Angeles Timesδιακρίθηκε επίσης στην κατηγορία «breaking news» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald-Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».
Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.
efsyn.gr
 Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: