Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας - Έγινε αισθητός στην Αττική

Copy & Paste: http://www.newsit.gr
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική!
- Σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα είπε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας στο newsit.gr
- Είχε διάρκεια πέντε δευτερολέπτων σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Νίκαιας και του Πειραιά
- Στα social media υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Καλλιθέα, Πειραιά, Κερατσίνι, Φάληρο ακόμα και στον Βύρωνα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής (17.04.2016). Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε τρία χιλιόμετρα βόρεια της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα και 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.
Πολύ γρήγορα τα social media κατακλύστηκαν από μηνύματα για σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Νίκαιας είχε βοητό και διάρκεια τουλάχιστον πέντε δευτερολέπτων. Χρήστες του twitter και του Facebook ανέφεραν πως ο σεισμός έγινε αισθητός Καλλιθέα, Πειραιά, Κερατσίνι, Φάληρο ακόμα και στον Βύρωνα!
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στο newsit.gr πως ο σεισμός που ταρακούνησε την Αττική σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής όπως η Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη ακόμη και το Χαλάνδρι. «Δεν υπάρχει ανησυχία αλλά είμαστε σε εγρήγορση για να δουμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο» επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: