Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Tα μωρά πρόσφυγες που κρατούνται στη Χίο δεν λαμβάνουν αρκετή ποσότητα γάλακτος

Copy & Paste: http://www.thepressproject.gr
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Guardian, οι αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε κέντρο στη Χίο, καταγγέλλουν πως δεν δίνεται αρκετή ποσότητα γάλακτος στα μωρά – Συγκεκριμένα δίνονται 100 ml τη μέρα
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά την 20η Μαρτίου και ζητούν άσυλο, παραμένουν σε κέντρα κράτησης στα ελληνικά νησιά, Λέσβο και Χίο. Ο αριθμός αυτών των ατόμων υπολογίζεται στους 6.000.
Σύμφωνα με μαρτυρίες φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στην περιοχή, στα μωρά προσφύγων κάτω των 6 μηνών, τα οποία δεν μπορούν να θηλάσουν, δίνεται 100 ml γάλακτος την ημέρα, ποσότητα η οποία δεν θεωρείται επαρκής.
Η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίζει τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο, απάνθρωπες. 40% των προσφύγων που βρίσκονται στο ΒΙΑΛ στη Χίο, είναι παιδιά, σε σύνολο 1.100 ανθρώπων.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ, είχαν διαμηνύσει πως θα φτάσει βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες , κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει, παρά τις δηλώσεις του Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη για παροχή 83 εκατ. Ευρώ.
Σε ερώτηση στην Κομισιόν προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης για την καθυστέρηση βοήθειας στη χώρα για αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: