Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Δεν ξεκινήσαμε καλά πρόεδρε... Ποιοι (και γιατί) δεν υπέγραψαν το ψήφισμα στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Χθες έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου. Βρεθήκαμε εκεί κάπου 35 άτομα. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αλλά και σχεδόν όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ που βρίσκεται ένα βήμα μετά και όχι πριν την κατάρρευση.
Έγινε γνωστό πως το προεδρείο έκανε δεκτή την εισήγηση της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στα ΜΜΕ στην περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση έπειτα από τριμερή συνάντηση ΕΣΗΕΑ-ιδιοκτητών-Υπουργού Εργασίας. 
Αργά το απόγευμα και μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενημερωθήκαμε μέσω μέιλ από τον.. 
εκπρόσωπο του Star για ένα ψήφισμα (δείτε ΕΔΩ) που καλούμασταν να υποστηρίξουμε ώστε να βγει προς τα έξω, ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης.
Το ποιος αποφάσισε να δημιουργηθεί αυτό το ψήφισμα και πως επιλέχτηκαν οι... συντάκτες του, δεν το μάθαμε ποτέ. Μας ειπώθηκε ότι το ζήτησε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εμείς «δεν το ακούσαμε». Όλως τυχαίως δεν το ακούσαμε 3-4 άτομα που δεν συμφωνούμε με αυτό.
Και ΔΕΝ συμφωνούμε επειδή απ' το ψήφισμα απουσίαζε εντελώς η φράση «απεργία διαρκείας» και είχε αντικατασταθεί από τη φράση «αγωνιστική ετοιμότητα»...
Επίσης δεν γινόταν πουθενά αναφορά στην εισήγηση του ΕΔΟΕΑΠ για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ως εκπρόσωπος της ΕΦ.ΣΥΝ. αρνήθηκα να συνηγορήσω σε κάτι τέτοιο και δεν υπέγραψα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο εκπρόσωπος της εφημερίδας Documento αλλά και των ΝΕΩΝ που πρότεινε άλλο ψήφισμα το οποίο περιλάμβανε τα βασικά σημεία που απουσίαζαν απ' το πρώτο. 
Δεν ξεκινήσαμε καλά πρόεδρε. Ελπίζω να αλλάξει αυτό στη συνέχεια...

Δημήτρης Τερζής
(εκπρόσωπος των εργαζομένων
της "Εφημερίδας των Συντακτών" στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: