Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Η Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ ορόσημο και όπλο στον αγώνα του κλάδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή
7/7/2017
Πραγματοποιήθηκε με ευρεία συμμετοχή την Πέμπτη 6 Ιούλη το βράδυ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η σύσκεψη, που είχε καλέσει η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, με σκοπό την προώθηση αγωνιστικής απάντησης στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, συμμετείχαν εργαζόμενοι από Μέσα που τους κρατούν απλήρωτους για μήνες, συνταξιούχοι – μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την ΕΠΗΕΑ και την ΕΤΗΠΤΑ. Ύστερα από πλούσια και δημιουργική συζήτηση συμφωνήθηκαν τα εξής:
  • Η δημοκρατική απόφαση της μαζικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ για απεργιακό αγώνα διαρκείας για την προάσπιση του Ταμείου και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων αποτελεί ορόσημο και όπλο στον αγώνα του κλάδου το επόμενο διάστημα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την απόφαση αυτή ή να οδηγήσει σε εκτόνωση, μέσω του γνώριμου δρόμου των δήθεν ατέλειωτων «διαπραγματεύσεων», που πάντα θέτουν τους εργαζόμενους μπροστά σε αρνητικά τετελεσμένα από κυβέρνηση και εργοδότες.
  • Το κρίσιμο ζητούμενο είναι η διαρκής συμμετοχή και η αγωνιστική παρουσία εργαζομένων και συνταξιούχων. Καμιά εμπιστοσύνη στις «ηγεσίες» σωματείων και ΕΔΟΕΑΠ που οδήγησαν στη σημερινή δραματική κατάσταση. Με πρώτο βήμα την μαζική συγκέντρωση την ώρα της διεξαγωγής τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας για τον ΕΔΟΕΑΠ, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι να είναι πάντα παρόντες και αποφασισμένοι να προασπίσουν τα δικαιώματά τους και την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Η ΕΣΗΕΑ πρέπει να καλέσει σε μαζική κινητοποίηση κατά την τριμερή συνάντηση και να κηρύξει στάση εργασίας.
  • Η εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε εφησυχασμό, καθώς το περιβόητο «δάνειο» των 10 εκ. ευρώ δεν είναι παρά απόδοση μέρους των όσων ο ΕΦΚΑ χρωστάει στον ΕΔΟΕΑΠ, από αυτά που εισπράττει για λογαριασμό του και δεν τα αποδίδει. Και δεν μπορεί να καλύψει περισσότερο από 2,5 μήνες χρηματοδότησης της λειτουργίας του. Με άλλα λόγια το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ήμαστε και πάλι στο ίδιο και χειρότερο σημείο. 
  • Εκφράζουμε την μαχητική και συναδελφική αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν μάχες σε «μαγαζιά», που είναι απλήρωτοι και κινδυνεύουν από τις συνέπειες του λουκέτου. Ενθαρρύνουμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους να συσπειρωθούν, να δράσουν συλλογικά, ενάντια στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, τις τράπεζες και ευρύτερα την κυρίαρχη πολιτική.
  • Εκτιμήθηκε η αναγκαιότητα για ένα αγωνιστικό δίκτυο ενημέρωσης και κινητοποίησης, συντονισμού και κοινής δράσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων των ΜΜΕ και γι’ αυτό το σκοπό θα υπάρξει και νέα σύσκεψη σε δύο βδομάδες ή και νωρίτερα αν είναι αναγκαίο.
                                            ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(FinancialCrimes, Αριστερό
Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο,
                                                                   Σπάρτακος, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: