Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από αύριο, αποφάσισε συντριπτικά η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, να απαιτήσει από τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ!

Copy & Paste: http://www.asyntaxtostypos.org
Μετά από μία 6ωρης διάρκεια θυελώδη διαδικασία, η γενική συνέλευση του ταμείου μας ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε συντριπτικά να προτείνει στις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο μιντιακό κλάδο να αποφασίσουν άμεσα από αύριο: την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας.
Μπροστά στους απόντες φιλοκυβερνητικούς συριζαίους και στους συγκεχυμένους νεοδημοκρατες (κανένα από τα κορυφαία στελέχη τους δεν τοποθετήθηκαν), μίλησε η βάση καταφερόμενη κατά της κυβέρνησης, των εργοδοτών, αλλά και των συνδικαλιστών που μας έφεραν σε αυτή την κατάντια. 
Το δεξιο-συριζαίϊκο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ αναγκάστηκε να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία υπό την πίεση των ππερισσοτέρων και άλλων μελών του δσ, όπου συντριπτικά εκδηλώθηκαν τα χίλια και πλέον μέλη, τασσόμενα υπέρ των άμεσων ενεργειών από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος.
Μεταξύ όλων αυτών που πρωτοστάτησαν στη σημερινή εξέλιξη, ήταν και τα παρόντα μέλη του Ασύνταχτου Μετώπου από την Θεσσαλονίκη και της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή από την Αθήνα, τα οποία καταφέρθηκαν κατά των διοικούντων τις Ενώσεις και Ομοσπονδίες ως πλήρως αποτυχημένων, μπροστά στα εργασιακά συντρίμμια και την ασφαλιστική κατάρρευση. 
Ενώ κυβέρνηση και καναλάρχες στήνουν το νέο σκηνικό διαπλοκής στις πλάτες των εξαθλιωμένων εργαζόμενων και τις στρατιές των ανέργων.

Η συνδικαλιστική ηγεσία ενάμιση χρόνο τώρα επέλεξε να σύρεται σε ατέρμονες επαφές και πήγαιν-έλα στα υπουργικά γραφεία, αντί να συσπειρώσει τον κλάδο σε αγωνιστική κατεύθυνση. Μας παρέδωσαν άνευ όρων και χωρίς καμία απολύτως αντίδραση, ούτε καν την ώρα που οι «αριστεροί» κυβερνώντες κατήργησαν τον ασφαλιστικό μας πόρο αγγελιόσημο. Άβουλοι και μοιραίοι έφεραν τον ΕΔΟΕΑΠ σε ασφυξία.
Γι αυτό υποστηρίξαμε ότι αυτήν την ύστατη ώρα απαιτείται να πάμε σε δυναμικές και πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.
Αύριο το πρωί συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, και ΕΣΗΕΜΘ και των άλλων Ενώσεων για να αποφασίσουν σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: