Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Μίνως Κυριακού. Από ανακοπή

Copy & Paste: http://news.in.gr
Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Μίνως Κυριακού
Αθήνα
Απεβίωσε ο εφοπλιστής και ιδρυτής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA Μίνως Κυριακού. Ο Μ.Κυριακού πέθανε από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα της Κυριακής.
Σε ανακοίνωσή του, ο όμιλος ΑΝΤ1 αναφέρει ότι θρηνεί για την απώλεια του ιδρυτή του Ομίλου.
Ο Μίνως Κυριακού σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψής του, χωρίς αποτέλεσμα.
Η οικογένεια Κυριακού αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα».
Σε ανακοίνωσή του, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αναφέρει ότι ο Μίνως Κυριακού υπέστη αιφνιδίως στις 4 μ.μ. καρδιοαναπνευστική ανακοπή και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης.
«Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του» σημειώνει η ανακοίνωση.
Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942.
Εφοπλιστής, μεγαλοεπιχειρηματίας, ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).
Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.
Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers.
Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.
Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.
«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μίνωα Κυριακού. Υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες. Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού "ANT1", συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέρει: «Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε, από τη ναυτιλία έως και τα ΜΜΕ, αφήνοντας σε όλα την προσωπική του σφραγίδα. Η ίδρυση, δημιουργία και λειτουργία του ΑΝΤ1 από τον Μίνωα Κυριακού υπήρξε σταθμός για την ενημέρωση και ψυχαγωγία στη χώρα μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση λόγω της ειλικρινούς και πολυετούς φιλίας μας εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα και είχε πολυσχιδή δραστηριότητα. Αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως συνεχιστές αυτής της επιτυχημένης πορείας» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: