Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Πρόεδρε και γ.γ. ΕΣΗΕΑ, τι συμβαίνει...; ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΦΩΤΟ Copy & Paste: http://www.anapodos.com
Επείγουσα επιστολή, με ημερομηνία 19 Ιουλίου, που απευθύνεται προς την πρόεδρο του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και τον γ.γ., Σταύρο Καπάκο, με κοινοποίηση προς τα υπόλοιπα μέλη απέστειλε η Νανά Νταουντάκη, μέλος του δ.σ. 
Με την επιστολή της η πρώην γ.γ. της ΕΣΗΕΑ θέτει μία σειρά από φλέγοντα θέματα, όπως η μη συγκρότηση των υπολοίπων μελών του προεδρείου, ο "ΠΗΓΑΣΟΣ", αλλά κυρίως οι μεθοδεύσεις που εξυφαίνονται σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ και την τριμερή συνάντηση, την Παρασκευή στις 10 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας (εάν στο μεταξύ δεν αλλάξει). Ειδικά μετά τις χθεσινές "10+1 προτάσεις" του κ. Καπάκου.
Ολόκληρη η επιστολή της Νανάς Νταουντάκη:
Προς
Την πρόεδρο του ΔΣ
Τον Γενικό Γραμματέα του ΔΣ
Κοινοποίηση: μέλη του ΔΣ
Κυρία πρόεδρε, κύριε γραμματέα
Δυστυχώς, ένα και μισό μήνα μετά τις εκλογές και ήδη 13 μέρες μετά την επεισοδιακή εκλογή προέδρου και γραμματέα δεν έχετε προχωρήσει στην εκλογή και των υπολοίπων μελών του προεδρείου για λόγους που αφήνω ασχολίαστους για να μην πλήξω ακόμη περισσότερο το κύρος του Σωματείου.
Σ΄αυτό το διάστημα μεσολάβησαν σημαντικά γεγονότα (από τον Πήγασο ως την συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ) στα οποία το ΔΣ θα έπρεπε να συμμετέχει συγκροτημένο πλήρως σε Σώμα και με θέσεις που έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί από όλους.
Μεθαύριο το πρωί ( Παρασκευή Ιουλίου 2017 στις 10 π.μ.) ορίστηκε, όπως με πληροφόρησε η γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων που έχουν στόχο την εξεύρεση πόρου για την επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ.
Επειδή,
--Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για τα μέλη του ΔΣ (εκτός από τον πρόεδρο όπως ως τώρα έχει οριστεί από το υπουργείο),
--Καμία απόφαση συγκεκριμένη δεν έχει ληφθεί (παρ΄ότι έγιναν σχετικές προτάσεις από μέλη του ΔΣ – μεταξύ αυτών και δικές μου) για το τι πέρα από το γενικό υπο- στηρίζουμε,
--Στην συνέλευση το ΕΔΟΕΑΠ ( όπως μετατράπηκε, μην σταματήσετε στους τύπους!!) ακούστηκαν καινοφανή πράγματα , όπως ο «νέος και καλύτερος ΕΔΟΕΑΠ» και μάλιστα από το στόμα θεσμικού εκπροσώπου του ΔΣ Γεν. Γραμματέα κ. Στ. Καπάκου ο οποίος αρνήθηκε να το διευκρινίσει στους παρόντες παρά τις πιεστικές ερωτήσεις τους, και επειδή
-- Σε δημόσια ανάρτηση του κ. Καπάκου αναφέρονται προτάσεις που ουδέποτε κατατέθηκαν στο ΔΣ (αναρωτιέμαι, όταν ο κ. Καπάκος δηλώνει ότι «δεν είναι συνδικαλιστής» εννοεί ότι θα αγνοεί και θα παρακάμπτει το ΔΣ  όπως ή σύνδεση με τον ΕΟΠΥΥ, η ασφάλιση των ιδιοκτητών στον ΕΔΟΕΑΠ και άλλα τέτοια…
Σας καλώ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ και όχι την Παρασκευή «μετά την τριμερή» όπως τελείως αυθαίρετα αποφασίσατε και μόλις τώρα το πληροφορήθηκα από… μήνυμά σας στο μέιλ μου, ώστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε υπεύθυνα ΠΡΙΝ από οτιδήποτε και όχι κατόπιν εορτής. 
Δεν έχω αποφύγει ποτέ την προσωπική μου ευθύνη για τα σοβαρά θέματα του κλάδου, ούτε έχω υπογράψει ποτέ λευκή επιταγή εκπροσώπησης- πολύ περισσότερο που οι θέσεις της παράταξης που εκπροσωπώ και με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα δεν επιτρέπουν ούτε κατά διάνοια «λύσεις» οι οποίες (άμεσα ή έμμεσα, ευθέως ή πλαγίως») ενδέχεται να οδηγήσουν σε κομμάτιασμα του ΕΔΟΕΑΠ, αλλοίωση του χαρακτήρα του ή κατάργηση της αυτονομίας του.
Συναδελφικά 
Νανά Νταουντάκη
Μέλος του ΔΣ
Υ.Γ. Το θέμα του «ΠΗΓΑΣΟΥ» και τα δραματικά προβλήματα των συναδέλφων μας, επίσης, θα πρέπει να συζητηθούν στο ΔΣ.
Αθήνα 19.7.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: