Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Όπισθεν της κυβέρνησης-Νίκη του αγώνα για τον ΕΔΟΕΑΠ η χθεσινή Γ.Σ.

ΥΠΟγράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
Όπισθεν ολοταχώς έκανε, πρωί-πρωί, σήμερα η κυβέρνηση μετά τη χθεσινή οργισμένη Γ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και την αταλάντευτη απόφασή της για ΑΜΕΣΕΣ απεργιακές κινητοποιήσεις ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε όλα τα ΜΜΕ
Μετά τη θηλιά που έχει βάλει στον Οργανισμό Επικούρησης και Ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ με την κατάργηση χρηματοδοτικού πόρου, ο υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε ξαφνικά ότι "η ανάσα", που είναι το περιβόητο δάνειο των 10 εκ €... εγκρίνεται, γιατί ανακάλυψε σήμερα ο κ. Πετρόπουλος ότι η πάρεδρος (που δεν το ενέκρινε) δεν είναι αρμόδια γιατί αυτό είναι αρμοδιότητα του δημοσίου!!!
Η ξαφνική ανακάλυψη της "αναρμοδιότητας" της παρέδρου δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι αποτέλεσμα της δυναμικής της χθεσινής απόφασης για απεργία διαρκείας, όπου 1200 εξοργισμένοι ασφαλισμένοι εκδήλωσαν κατηγορηματικά τις αγωνιστικές προθέσεις τους, με αποδοχή ακόμη και της πρότασης της Πόπης Χριστοδουλίδου (μέλους του δ.σ. ΕΔΟΕΑΠ) για κατάληψη του γραφείου της υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου.
Μετά τη νέα αυτή εξέλιξη, η οποία δεν μπορεί να ανατρέψει επ' ουδενί την χθεσινή απόφαση για απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ανέβαλε τη σημερινή συνεδρίαση  του δ.σ. για αύριο το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνεδρίαση του διασωματειακού και του μ.σ. της ΕΣΗΕΑ, όπου θα τεθούν οι αποφάσεις του δ.σ. Επαναβεβαιώθηκε, δε, η απαίτηση για άμεση θεσμοθέτηση νέου πόρου χρηματοδότησης από την κυβέρνηση αμέσως μετά την εκταμίευση των πρώτων δόσεων του δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: