Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Καμπανάκι της ΠΟΕΔΗΝ για τα μηχανήματα-σαράβαλα στο Θριάσιο

Copy & Paste: https://www.thepressproject.gr
Για σαράβαλα αναισθησιολογικά μηχανήματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο από τα οποία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
Όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου, καθημερινά δημιουργούνται προβλήματα με την λειτουργία των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και το συνοδό monitoring τους, τα οποία έχουν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αισθάνεται ότι λειτουργεί σε περιβάλλον ανασφάλειας, επικινδυνότητας και υψηλού stress.
Σημειώνουν μάλιστα ότι δεν εφαρμόζονται οι «Ελάχιστες προδιαγραφές για τη χορήγηση ασφαλούς αναισθησίας» που ορίζει η Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 1044/Τεύχος Β’ / 25 Νοεμβρίου 1997 και καθημερινά το Νοσοκομείο παρανομεί λειτουργώντας σε άθλιες συνθήκες και διακινδυνεύοντας ανθρώπινες ζωές.

Κινδύνευσαν ασθενείς
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας σε επείγον περιστατικό – ραγέν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής – αναισθησιολογικό μηχάνημα τέθηκε εκτός λειτουργίας αιφνιδίως με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ο ασθενής και να δημιουργηθεί κατάσταση πανικού στο χειρουργείο. Ευτυχώς, σημειώνουν, δεν υπήρξαν περαιτέρω δυσάρεστα γεγονότα χάρις στην ψυχραιμία και την ετοιμότητα του προσωπικού του Αναισθησιολογικού Τμήματος.
Σημειώνουν ακόμη ότι την Τετάρτη 24 Αυγούστου και κατά την έναρξη της γενικής αναισθησίας σε ασθενή για τη διενέργεια θυρεοειδεκτομής σε άνδρα ηλικίας 45 ετών και ενώ δημιουργήθηκε κάποια επιπλοκή στον ασθενή, υπήρξε μερική κατάρρευση του συνολικού monitoring των ζωτικών λειτουργιών του ασθενή. Ευτυχώς, προσθέτουν, για μια ακόμη φορά το προσωπικό λειτούργησε θετικά.
Το σύνολο των συστημάτων παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών των χειρουργικών ασθενών (monitoring) υπολειτουργεί, δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στη διαχείριση των ασθενών και προκαλεί αισθήματα ανασφάλειας στους αναισθησιολόγους και στους χειρουργούς και γενικά σε όλο το προσωπικό του χειρουργείο, τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: