Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρόεδρος των νεφροπαθών, Γιώργος Καστρινάκης. Σε ηλικία 60 ετών

Copy & Paste: http://news.in.gr
Ο Γιώργος Καστρινάκης  
Αθήνα
Πενθεί η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, αλλά και με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.
Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).
Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.
Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. 
Μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.
Μακρά ήταν και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση (πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ εκφράζει στους οικείους του Γιώργου Καστρινάκη τα θερμά της συλλυπητήρια.
«Η απώλεια του συναδέλφου Γιώργου Καστρινάκη μας προκαλεί βαθιά θλίψη. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στη δημοσιογραφική του καριέρα, καθώς κατάφερε να έχει σημαντικές επιτυχίες στο αθλητικό ρεπορτάζ, που τόσο αγαπούσε.
»Ο ίδιος, γενναίος μαχητής της ζωής, μπόρεσε μέσα από τη δημοσιογραφία και την έντονη κοινωνική και πολιτική του δράση να αγωνιστεί και να κερδίσει μάχες, που στόχο είχαν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών αλλά και των ατόμων με αναπηρία.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με ανακοίνωσή της, αναφέρει:
«Αποχαιρετώ ένα στενό συνεργάτη, σύντροφο, αγωνιστή και πάνω από ολα, έναν αδερφικό μου φίλο. Με το Γιώργο εργαστήκαμε σκληρά για να στήσουμε έναν καινούργιο τότε θεσμό, την Υπερνομαρχία. Είχε την πίστη ότι μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε υπηρέτη του πολίτη, με έργο, καινοτόμες ιδέες, καλύτερη εξυπηρέτηση και πάνω από όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Και δούλεψε με πάθος γι αυτό. 
»Ο Γιώργος ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, αφιέρωσε κάθε λεπτό από τη ζωή του στη βελτίωση της νοσηλείας, της ζωής των νεφροπαθών και ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
»Ήταν μαχητής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα συλλογικά όργανα των νεφροπαθών, στο λειτούργημα του τη δημοσιογραφία , στο κόμμα του το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια για να γίνει η Δημοκρατική Παράταξη ξανά δυνατή.
»Θα σε θυμόμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα για την αφοσίωση σου στους συνανθρώπους σου και την αγάπη σου για τη ζωή. Για το ότι δεν το έβαλες ποτέ κάτω».
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας, σύσσωμη η Ε.Σ.Α.μεΑ., πενθεί «το χαμό του αγωνιστή της ζωής, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης Γιώργο Καστρινάκη.
»Η Ε.Σ.Α.μεΑ., το κίνημα των νεφροπαθών, η ελληνική κοινωνία είναι φτωχότερη. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στο χώρο των νεφροπαθών. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στη γενέτειρά του στον Στύλο Χανίων».
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών θα τιμήσουν τον Γιώργο Καστρινάκη σε ειδική εκδήλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: