Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αγγελιόσημο: ο Ψαλιδοχέρης "καρφώνει" τους... εκπροσώπους ...και δηλώνει έκπληκτος για το σοκ της ΕΣΗΕΑ! (Η κοροϊδία συνεχίζεται...)

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Την έκπληξή του σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για «τη δήθεν αιφνίδια κατάργηση του αγγελιοσήμου» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο του.
«Από την αρχή», υπογράμμισε, «προσπαθήσαμε να σώσουμε το αγγελιόσημο ως έναν οιωνεί εργοδοτικό πόρο. Δεν μπορέσαμε, όμως, να το πετύχουμε αυτό στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Πετύχαμε, όμως, το εξής: Αντί, όπως ζητούσαν, η κατάργηση του αγγελιοσήμου να ισχύσει από τον Μάιο, να έχουμε μία παράταση, μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να γίνει αυτό που πάντα επιδιώκαμε με συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων στον Τύπο αφενός μεν αυτό να επεκταθεί σε κατηγορίες που σήμερα δεν αφορούσε αφετέρου δε, αντί να είναι.. νομοθετημένος και υποχρεωτικός κοινωνικός πόρος, τον οποίο οι δανειστές απαιτούν να καταργηθεί, να γίνει ένας συμφωνημένος πόρος, μέσω της εθελοντικής συμφωνίας εργοδοτών-εργαζομένων».Όπως σημείωσε καφώνοντας τους συνομιλητές του από το χώρο των ΜΜΕ: «Επειδή αυτό δεν επιτεύχθηκε, μέχρι τον Ιούλιο, πήραμε ακόμα μία παράταση, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση ξανά με τους δανειστές που ήθελαν χθες και όχι σήμερα να καταργηθεί το αγγελιόσημο». «Είχα πει στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι αυτή ήταν η τελευταία παράταση, δεν πρόκειται, επομένως ούτε για σοκ ούτε για αιφνίδιο θάνατο, ακριβώς γιατί συνεχίζουμε την προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.
Την Τρίτη, όπως σημείωσε, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργοδοτικών και των οργανώσεων των εργαζομένων στον Τύπο, «για να συνεχίσουμε στο δρόμο της εξεύρεσης λύσης, ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να παραμείνει ζωντανός και να εξακολουθεί να χορηγεί τις παροχές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: