Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Φυλακή 18 μήνες σε άνδρα που σκότωσε κουτάβι

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με τριετή αναστολή, επέβαλε το πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 39χρονο που κακοποίησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του.Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάρτιο στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη και η υπόθεση πήρε δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου από φιλοζωικές οργανώσεις. 
Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ήταν πιεσμένος ψυχολογικά, κάνοντας λόγο για «παρορμητική συμπεριφορά» και «εξάρσεις», ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
«Είχα πίεση αφότου χώρισα. Ήθελα το σκυλί για συντροφιά, αλλά διαπίστωσα ότι χρειαζόταν πολλή φροντίδα. Κακώς δεν το έδωσα», είπε. Σε ερώτηση εάν θα έπραττε το ίδιο, εάν στη θέση του άτυχου τετράποδου ήταν το παιδί του, απάντησε«άλλο παιδί κι άλλο σκυλί», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων που βρίσκονταν στο ακροατήριο.
Ο δράστης υποστήριξε πως μετά το περιστατικό απευθύνθηκε σε ψυχιατρείο και έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.
Νωρίτερα, εθελοντής φιλοζωικής οργάνωσης κατέθεσε από το βήμα του μάρτυρα ότι το τριών μηνών σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνιατρείο, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.
Σημειώνεται πως εκτός από το ποινικό σκέλος, σε βάρος του 39χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για το περιστατικό, ύψους 30.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, με φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με τριετή αναστολή, τιμωρήθηκε και ένας 58χρονος ιδιοκτήτης καντίνας, που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, επειδή έστηνε αυτοσχέδιες παγίδες κυνηγώντας αδέσποτες γάτες γύρω από την επιχείρησή του. Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι είναι φιλόζωος. Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: