Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Τριήμερο κινητοποιήσεων για τον Παύλο Φύσσα

Copy & Paste: https://www.thepressproject.gr
Με σειρά διαδηλώσεων και εκδηλώσεων το αντιφασιστικό κίνημα τιμά τη μνήμη του δολοφονημένου από τους ναζί Παύλου Φύσσα. Σε μαζική ειρηνική συγκέντρωση και πορεία καλούν οργανώσεις, σωματεία και αλληλέγγυοι αύριο Σάββατο
Αναλυτικά, αύριο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά, η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ, 17 σωματεία, συνδικάτα και οργανώσεις διοργανώνουν συγκέντρωση «καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη (πλατεία Ζαρντέν). Στο ίδιο σημείο καλεί και η ΟΡΜΑ.
Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με συνδικάτα, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, ο ΣΦΕΑ, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στις 6 μ.μ. Θα υπάρξουν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει μαζική ειρηνική πορεία στους δρόμους του Κερατσινιού.
Κάλεσμα έχει απευθύνει κτο ΠΑΜΕ για συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν και η ΑΔΕΔΥ καλεί στην οδό Παύλου Φύσσα.
Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου καλούν στις 10 το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του με ένα κερί σε σιωπηλή συγκέντρωση και την Κυριακή στις 19.00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL.
Εκδηλώσεις μνήμης
Τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του «δικού μας Παύλου» διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Σήμερα στις 9 μ.μ. προβολή της ταινίας «Το μίσος» στο CINE ΜΕΛΙΝΑ. Αύριο θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και την Κυριακή RAP MONSTER FEST, RAP.
Την Κυριακή σε αντιφασιστική διαδήλωση στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα καλούν οι ANTINAZI ZONE, Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Αριστερή Ενότητα – ΑΡ.ΕΝ., Ξεκίνημα Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Μυρμήγκι – Δίκτυο Αλληλεγγύης. Η διαδήλωση θα γίνει ως απάντηση στη νεοναζιστική ομάδα Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ενωση (ΛΕΠΕΝ) που εγκαινιάζει τα γραφεία της.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στους σημαντικούς σταθμούς που σηματοδοτούν κινηματικά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τόσο το Σάββατο όσο και τη Δευτέρα στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων στη συγκέντρωση, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας για τη Δευτέρα, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 11.00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: