Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για την απεργοσπασία της ΕΡΤ3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Χρυσοκάνθαροι, αυλοκόλακες, γυμνοσάλιαγκες  και διοικούντες στην ΕΡΤ: Είμαστε απεργοσπάστες από  ρεαλισμό! και σήμερα γιορτάζουμε!!!
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν ζητάμε ούτε την άδεια, ούτε την υποστήριξη καμίας ηγεσίας, διοίκησης , κυβέρνησης και κανενός πρωθυπουργού για το πότε και εάν θα κάνουμε απεργία, στην οποία καταφεύγουμε διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.
Από τα χείλη του Πρωθυπουργού θεωρούμε ότι βγήκε αβίαστα η φράση που θα πίστευε και θα έλεγε κάθε δημοκράτης.
Πώς να χαρακτηρίσουμε και με ποια μελανά γράμματα να περιγράψουμε το πρωτοφανές στην ιστορία της ΕΡΤ  και το εν κρυπτό σπάσιμο της απεργίας στις 10/09/2016 από ηγετική ομάδα της ΕΡΤ3, που εγκαταστάθηκε μέσα στη Ροή και κλείδωσε τις πόρτες, απαρτιζόμενη από τον γνωστό κύριο της κυρίας που έχει το ρόλο του Γενικού Διευθυντή τον Κάντερ Μπαξ, τον Χ. Γιαννούλη δημοσιογράφο
της Διεύθυνσης Ενημέρωσης με πολλαπλούς ηγετικούς ρόλους φανερούς ή κρυφούς, της Κ. Μάλαμα σκηνοθέτη και υπεύθυνη στην διεύθυνση προγράμματος, που με ελάχιστους, φοβισμένους, επιλήσμονες ή και απειλουμένους εργαζόμενους γίνανε απεργοσπάστες, ώστε να δείξουν στον Πρωθυπουργό , ότι αυτοί είναι εδώ, υποτακτικοί και  υποταγμένοι στο καθήκον της προπαγάνδας, υπέρ των κυβερνήσεων και δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πλειοψηφία των εργαζομένων, ούτε τα πανανθρώπινα δικαιώματα, ούτε η αλληλεγγύη, ούτε ο διασυρμός της ΕΡΤ που με την πράξη τους επαναβεβαίωναν με ηχηρό τρόπο ότι η ΕΡΤ που άνοιξε από τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν είναι δημόσια αλλά άκρως κυβερνητική και ελεγχόμενη.
Καταγγέλλουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όλους αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό το τραγικό γεγονός  που με μεγάλη σπουδή είχαν προνοήσει και με συνθήκες «ομερτά», να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, γνωρίζοντας βέβαια και εν πλήρη συνείδηση το τι έκαναν.  Για το σκοπό αυτό δεν έφταναν οι λίγοι μυημένοι που επιστρατευτήκαν και ζήτησαν την βοήθεια μεγάλου όγκου δυνάμεων καταστολής που δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει το κτίριο αλλά να και να μην μπει μέσα κανείς ούτε καν  οι εργαζόμενοι που ήταν προσωπικό ασφαλείας. Οι πόρτες έκλεισαν από νωρίς και μέσα στο κτίριο με το στούντιο που θα γινόταν η απεργοσπασία όχι μόνο παραβρίσκονταν και κυκλοφορούσαν ασφαλίτες με πολιτικά αλλά τους είχαν διατεθεί γραφεία για να κάθονται και να παρακολουθούν. Έλαβαν ενεργό ρόλο δίκην πορτιέρηδων βαστώντας τις πόρτες ώστε να αποτρέψουν την είσοδό μας στο κτίριο. Όταν ερωτήθηκαν ποιοι είναι, ανερυθρίαστα και αλαζονικά μας απάντησαν ότι είναι αστυνομικοί της ασφάλειας.
Όταν διαπιστώθηκε αυτό και τους ζητήσαμε να βγουν έξω από το κτίριο, γιατί δεν έχουμε χούντα, απάντησαν ότι εντολές παίρνουν από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 και δεν φταίνε αυτοί, ακριβώς το ίδιο είχε απαντήσει ο επικεφαλής των δυνάμεων που βρισκόταν έξω από την ΕΡΤ3 όταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ βγήκε από το κτίριο για να συνομιλήσει και να παρακαλέσει τους πολίτες και τους συνδικαλιστές  που αθρόα μαζεύονταν να διαμαρτυρηθούν για το σπάσιμο της απεργίας, ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις (διαφαινόταν  ότι η ένταση εκεί θα κατέληγε γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν πλέον  ενισχυθεί και είχαν πάρει θέση μάχης).
Μετά απ αυτόν τον διάλογο οι διαμαρτυρόμενοι απεχώρησαν.
Μετά απ’ αυτά και την παρουσία πλέον της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν αποτολμήθηκε από κανέναν να συνεχιστεί το σπάσιμο της απεργίας, ακυρώθηκαν οι εκπομπές που είχαν προγραμματιστεί από τους Δ/ΝΤΕΣ και απεργοσπάστες, η απεργία συνεχίστηκε μέχρι το τέλος.
Απαιτούμε η κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών, να διατάξει εδώ και τώρα ΕΔΕ για όλα τα συμβάντα, καθώς και για τον κίνδυνο των συναδέλφων που κλειδώθηκαν σε ένα κτίριο και σε ένα στούντιο  χωρίς διεξόδους διαφυγής, που τα επέτεινε έως ασφυξίας η σπουδή για την απεργοσπασία και του -κατ’ εντολή γενικού ΕΡΤ3- αστυνομικού κλοιού ΠΑΝΤΟΥ. Η έκθεση σε κίνδυνο  των εργαζομένων και μάλιστα σε ένα  ασυντήρητο παλιό κτίριο που δεν υπάρχουν ούτε καν τα ελάχιστα για την προστασία τους, πέρα από νομικές έχει και ηθικές ευθύνες. Ηθική  πάνω από την      << ηθική >>  της θέσης και των επιδομάτων, του κορδώματος και της εξαργύρωσης.   
Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουμε αποδείξει την ευαισθησία μας στην Δημοκρατία και στην αλληλεγγύη, κανένας γκαουλάϊτερ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει  τις καρδίες και τις ψυχές μας, είμαστε με την κοινωνία διαχρονικά, γιατί σε αυτή τη κοινωνία είμαστε κομμάτι της και είναι αυτή που μας στηρίζει.   
Η ΕΡΤ είναι δημόσια  για την κοινωνία και όχι για τις κυβερνήσεις και την εξουσία, όπως έλεγε ένα πανό της ΕΡΤ3 την εποχή του αγώνα.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λέει ο θυμόσοφος λαός.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και σε όλα τα ΜΜΕ, όπως και για κάθε πληττόμενο-δοκιμαζόμενο  πολίτη.
Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα και μαζί στα συνδικάτα που διεκδικούν το αυτονόητο : δουλειά με αξιοπρέπεια και όχι ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: