Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση, λέει, υπόσχεται τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Copy & Paste by  • 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ, από τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας από τον Κώστα Ντελέζο 
Η σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
«Ο διάλογος θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, των εργοδοτικών οργανώσεων και των ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, με θέμα την εξασφάλιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, «η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως με νομοθετική ρύθμιση θα συμβάλει στη διάσωση, διαφύλαξη και αναβάθμιση του ΕΔΟΕΑΠ». Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την εύρυθμη λειτουργία του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση. Ανέφερε, ωστόσο, ότι αυτό που κρατά από τη σημερινή συνάντηση, είναι η δήλωση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ.Πετρόπουλου ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, για να κρατήσει τον ΕΔΟΕΑΠ ανοιχτό. Όπως είπε, για να συνεχιστεί ο διάλογος, πρέπει να υπάρχει το αγγελιόσημο στο τραπέζι. «Μένει να το δούμε» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος. Υπογράμμισε δε ότι ήταν σαφές πως οποιαδήποτε λύση προκύψει θα είναι νομοθετημένη.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι, σήμερα, η τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με αποκλειστικό θέμα τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. «Δηλαδή, ενός ΕΔΟΕΑΠ ο οποίος θα παραμένει με όλες τις λειτουργίες του, όπως είναι σήμερα και ο οποίος θα εξετάσει, γιατί κάνουμε αναλογιστική μελέτη, τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτόν οι εργαζόμενοι-μέλη όλων των ενώσεων που λειτουργούν στο χώρο της ενημέρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήταν μία συζήτηση που κράτησε περίπου δύο ώρες, ανταλλάχθηκαν οι απόψεις, αφού προηγήθηκε η θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε, μέσω του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης ότι είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τη σωτηρία και λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ με νομοθετική ρύθμιση και, μετά από μία συμφωνία που θα κάνουμε τα δύο μέρη» σημείωσε ο κ. Σαββίδης.
Ωστόσο, όπως είπε, ο διάλογος θα συνεχιστεί, «γιατί θα πρέπει να εξετάσουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα, όπως το ποσό που χρειάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ για τη σωτηρία του και τι θα γίνει στην τελική ρύθμιση του θέματος». «Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως με νομοθετική ρύθμιση θα συμβάλει στη διάσωση, διαφύλαξη και αναβάθμιση του ΕΔΟΕΑΠ», διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: