Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν κάνουν βήμα πίσω, μπροστά στην κοροϊδία της κυβέρνησης

Copy & Paste: http://www.asyntaxtostypos.org
ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΜΕ – ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9/2016
Μπροστά στις συνθήκες κατάρρευσης του κλάδου, βήμα πίσω από το πλαίσιο των 5 σημείων-θέσεων των εργαζομένων στον κλάδο των ΜΜΕ για το ασφαλιστικό (αυτονομία ΕΤΑΠ, ανεξαρτησία-αυτοδιοίκητο ΕΔΟΕΑΠ-ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ, διασφάλιση πόρου/αγγελιόσημου, επέκτασή του στο διαδίκτυο, σύναψη ΣΣΕ) αποφάσισαν να μην κάνουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων, Ομοσπονδιών, Ταμείων, που συναντήθηκαν σήμερα Σάββατο στην Αθήνα.
Την αντίδραση πολλών προκάλεσε το θέατρο  του παραλόγου που επιχείρησαν να στήσουν οι υπεύθυνοι στο χειρισμό, την παρελκυστική τακτική, την κωλυσιεργία και τις επαφές με τους κυβερνητικούς, που οδήγησαν στο ροκάνισμα του χρόνου και τη μη αντίδραση του κλάδου. Άλλοι σιωπώντας (ΠΟΕΣΥ, προεδρείο ΕΔΟΕΑΠ) κι άλλοι παρελθοντολογώντας (ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), προσπάθησαν να… πετάξουν τη μπάλα στην κερκίδα.  Γι αυτό και ζητήθηκε η ανάληψη των ευθυνών από αυτούς. Όμως η τακτική τους δεν πέρασε.
Άρχισε η ομοβροντία άλλων μελών που ακολούθησε (ΕΣΗΕΑ, Μέτωπο Ανατροπής, ΠΑΜΕ Τύπου κ.α.), συνοδεύοντας τις τοποθετήσεις τους με προτάσεις για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις. Κάποιοι πρότειναν απεργία στα μέσα όπου εμπλέκεται το  κράτος-κυβέρνηση, άλλοι και στα ιδιωτικά ή στάση σε αυτά την ώρα της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο, ενώ άλλοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα εκστρατείας ενημέρωσης και συσπείρωσης της βάσης, λήψη αποφάσεων από τα κάτω κ.α.. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν οι εκπρόσωποι στα διοικητικά του Μετώπου για την Ανατροπή (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή-ΕΣΗΕΑ, Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα-ΕΣΗΕΜΘ).
Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε είναι στην κατεύθυνση πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών τους ταμείων, μετά την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου (την ημέρα της συνάντησής του με την τρόϊκα) να μην δώσει παράταση (πέραν της 15ης/9) στο αγγελιόσημο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κάτι που σημαίνει το τέλος των ΕΔΟΕΑΠ, ΕΤΑΣ, ΤΕΑΣ. Απεργίες οι οποίες θα  συνοδευτούν από κινητοποίηση-συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, στο οποίο καλείται η τριμερής συνάντηση την Τρίτη το απόγευμα. Το συντονιστικό θα πάει στη συνάντηση,  αλλά για να ξεκαθαρίσει ότι δεν διαπραγματεύεται με ανύπαρκτους εκπροσώπους εργοδοτών, ενώ για την κυβέρνηση να νομοθετήσει σχετικά και να μην πετάει το μπαλάκι. Τις σχετικές αποφάσεις για όλα καλούνται  να λάβουν οι Ενώσεις των εργαζομένων. Την Δευτέρα θα συνεδριάσει το διοικητικό της ΕΣΗΕΑ, την Τρίτη είναι η συνάντηση στο υπουργείο  Εργασίας και την Τετάρτη συνέρχεται το διοικητικό της ΠΟΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: