Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Copy & Paste: https://www.asfalistiko.gr
Την κήρυξη 48ωρης απεργίας, η οποία ξεκινά αύριο, Τρίτη 24 Οκτωβρίου το πρωί, αποφάσισε πριν από λίγο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Του Μιχάλη Σιάχου
Με τον ΕΔΟΕΑΠ να οδηγείται στην κατάρρευση και ουσιαστικά στον ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της κυβερνητικής τακτικής και της στάσης «αναμονής» και χειρισμού ενός ολόκληρου κλάδου που ακολουθούν τα προεδρία της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, η σημερινή συνεδρίαση περιορίστηκε στην προκήρυξη μιας 48ωρης απεργίας, αγνοώντας επιδεικτικά για μια ακόμα φορά την απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ για απεργία διαρκείας και ενώ πλέον οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι παραπάνω από σαφείς.
Υπέρ της 48ωρης απεργίας τάχθηκαν 6 μέλη του Δ.Σ. (παρατάξεις Αντωνιάδου – Καπάκου, δηλαδή, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), ενώ τέσσερα μέλη (Τσαλαπάτης, Νταουντάκη, Αγγέλης, Κυρίτσης) ψήφισαν για απεργία διαρκείας.
Αυτήν την ώρα συνεδριάζει το μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, και μέλη του μεικτού που πρόσκεινται στην παράταξη Αντωνιάδου διαμαρτύρονται έντονα για το ότι δεν κηρύχτηκε απεργία διαρκείας.
Μιλώντας στο asfalistiko.gr η δημοσιογράφος Ελένη Τράιου σημείωσε ότι ενώ η πραγματικότητα για τον ΕΔΟΕΑΠ είναι πλέον απελπιστική, προκηρύσσεται μια 48ωρη και όχι απεργία διαρκείας, χωρίς, μάλιστα, συγκεκριμένο διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο.
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει και το διασωματειακό των ΜΜΕ, ενώ σχεδιάζεται να γίνουν και συγκεκριμένες εκδηλώσεις.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο η απεργός πείνας Αφροδίτη Υψηλάντη και επέστρεψε στον αγώνα έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: