Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Δεν εγκαταλείπουν οι απεργοί πείνας (BINTEO)

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Εδώ και 8 ημέρες, 4 δημοσιογράφοι, όλες γυναίκες, έχουν «κατασκηνώσει» έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και κάνουν απεργία πείνας, ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να σώσει το ταμείο των δημοσιογράφων, που ήδη σταμάτησε να καταβάλλει επικουρικές συντάξεις.
Είναι αποφασισμένες να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα τους, παρά την κούραση, έως ότου βρεθεί λύση. Η Αφροδίτη Υψηλάντη, η Τζώρτζια Κοντράρου, η Μαρίνα Βήχου και η Ελένη Ανδριανού, συνταξιούχοι δημοσιογράφοι με μεγάλη πορεία στο ρεπορτάζ, ζουν ήδη εδώ και μία εβδομάδα με νερό και μόνο μία μπανάνα την ημέρα. Για το κάλιο, όπως εξηγεί η Μαρίνα Βήχου...
Αλλά δεν σταματούν. «Τώρα είναι η ώρα», λέει η Αφροδίτη Υψηλάντη, «να αποφασίσει..
Αν και δεν είναι αισιόδοξες. «Η σωματική μου κούραση εξελίσσεται σε οργή», λέει η Τζώρτζια Κοντράρου«και φοβάμαι την έκρηξη».
Ελπίζουν ότι η δική τους πρωτοβουλία θα δημιουργήσει κίνημα και καλούν τους συναδέλφους τους σε απεργία διαρκείας. «Αυτήν τη στιγμή χάνουμε τα πάντα», προειδοποιεί η Ελένη Ανδριανού. «Χάνουμε την περίθαλψή μας».
Το είχε φανταστεί πως ίσως κάποια στιγμή θα βρεθεί σε αυτήν τη θέση. Ομως τώρα τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα. «Το χειρότερο που ζούμε είναι ο ύπνος»,  λέει η Μαρίνα Βήχου. Είναι αδύνατον να κοιμηθείς στον δρόμο, άσε που πολλές φορές φοβούνται.
Υπάρχουν όμως και στιγμές μεγάλης ικανοποίησης. Οταν άγνωστοι, όπως λέει η Αφροδίτη Υψηλάντη, σπεύδουν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους. Και συνεχίζουν...
- πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: