Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε: Στάση εργασίας με... αιχμές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με απόφαση του καλεί, τόσο τα μέλη της Ένωσης, όσο και τα μη μέλη, να συμμετέχουν στην στάση εργασίας που προκήρυξε για την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το μεσημέρι συμπαραστεκόμενο στην 48ώρη απεργία που ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΗΕΜΘ, αναφορικά με το θέμα της επικουρικής ασφάλισης.
Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να διασφαλίσει αμέσως η κυβέρνηση, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των επικουρικών ταμείων του κλάδου, ανάμεσά τους και το Επικουρικό Ταμείο Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.  
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, με ανακοίνωσή του από τις 2 Οκτωβρίου 2017 είχε ζητήσει να υπάρχει άμεση ενημέρωση από την πλευρά των διοργανωτών της απεργίας, προκειμένου να μπορεί να προετοιμάσει την κινητοποίηση ώστε να είναι επιτυχημένη, όπως συμβαίνει επί το πλείστων από την πλευρά της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και να μην κινδυνεύει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, εάν προσβληθεί στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό δυστυχώς δεν συνέβη και αντ’ αυτού βρέθηκε να αποφασίζει προ τετελεσμένων γεγονότων…
Επίσης, καλούσε το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε οι κινητοποιήσεις να μην παρουσιάζουν φαινόμενα διάσπασης του κλάδου, γεγονός που παρουσιάστηκε κατά κόρον στην συγκεκριμένη 48ώρη απεργία, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τα δίκαια αιτήματα των δημοσιογράφων όλης της χώρας.
 Συναδελφικά
Το Δ.Σ. ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: