Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ντροπή για τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό η απεργία πείνας δημοσιογράφων!

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

13/10/2017
Ντροπή για τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό η απεργία πείνας δημοσιογράφων
Φωτογραφία της Eugenia Christopoulou.Την ώρα που συνταξιούχοι δημοσιογράφοι στήνουν ο ένας μετά τον άλλο τις σκηνέςτους έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ δηλώνοντας απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, της συμμαχίας Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας συνεχίζει τις επισκέψεις δημοσίων σχέσεων στα γραφεία πολιτικών κομμάτων, πολιτικών αρχηγών και υπουργών της κυβέρνησης.
Η «καραμέλα» ότι δήθεν «σώζουν τον ΕΔΟΕΑΠ» αφήνει πια πικρή γεύση. Επί ενάμιση χρόνο βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες των ΜΜΕ, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών-ασφαλισμένων του Οργανισμού για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.
Ένα χρόνο μετά είναι φανερό σε όλους πλέον πως η πολιτική-συνδικαλιστική συμμαχία της ΕΣΗΕΑ με αρωγούς την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και την ηγεσία της ΕΠΗΕΑ, το μόνο που κατάφερε είναι να προσφέρει πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εκβιάζει τη δική της λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ, την αλλαγή του Καταστατικού του ώστε να προσφερθεί στους εργοδότες! Κατάφερε επίσης να προσφέρει πολύτιμο χρόνο στους εργοδότες ώστε να υφαρπάζουν ελεύθερα χωρίς επιπτώσεις τα ποσά της «οιονεί» εργοδοτικής εισφοράς-του αγγελιοσήμου και να σταματήσουν να πληρώνουν ακόμη και τις εισφορές του 3% για τους εργαζόμενους τους.
Ακόμη και τώρα χωρίς ίχνος τσίπας εμφανίζονται ως «σωτήρες» και χωρίς ούτε ένα σχόλιο συμπάθειας για τους απελπισμένους δημοσιογράφους απεργούς πείνας.
Οι συνάδελφοι μας έξω από την ΕΣΗΕΑ επέλεξαν μια προσωπική-ατομική μάχη ως ύστατο μέσο πίεσης για τη σωτηρία του ταμείου των ΜΜΕ.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή δηλώνει τη συμπαράστασή της στους απεργούς πείνας, τους καλεί να ενώσουν κι αυτοί τη φωνή τους στον αναγκαίο αγώνα όλου του κλάδου για να:
• Σταματήσει εδώ και τώρα κάθε διαπραγμάτευση με τους αυτουργούς της καταστροφής του Οργανισμού υγείας και επικούρησης του κλάδου.
• Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ για δυναμική αντίδραση με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.
• Να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ και να ενημερωθούν οι πολίτες για το έγκλημα κυβέρνησης και εργοδοτών που αφήνουν ανασφάλιστους χιλιάδες εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
• Να βρεθούμε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, που βιώνουν τον ακρωτηριασμό των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και της κοινωνίας που διψά για ακηδεμόνευτη και αντικειμενική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: