Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Να κάνουμε τον ΕΔΟΕΑΠ νέο Κούγκι και να "πέσουμε" όρθιοι μέχρις ενός...

Copy & Paste: http://paratiritis-peiraia.blogspot.gr
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ...

* ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ 
 
* Η ληστεία μετά φόνου στα δημοσιογραφικά Ταμεία έχει «υπευθύνους», που θα πρέπει να λογοδοτήσουν... 
Η πρωτοφανής φασιστική επιδρομή της κυβέρνησης στους εξαθλιωμένους του Τύπου, μέσω του ασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου, ισοδυναμεί με ληστεία μετά φόνου... Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή (Νοέμβριος 2015, Απρίλης 2016, Ιούνιος 2016, Σεπτέμβριος 2016 κ.λ.π) που ξεκίνησε η σύνταξη του νέου Ασφαλιστικού, του πιο βρώμικου σχεδίου αιματοκυλίσματος ολόκληρου του ελληνικού λαού. 
Κάποιοι, τότε, μας έλεγαν «ακραίους», «μαξιμαλιστές», «προβοκάτορες» και υπερασπιστές της δήθεν δημοσιογραφικής «ελίτ», προσπαθώντας να πνίξουν τη φωνή μας, ώστε να πετύχει το βρώμικο σχέδιό τους... Ήταν οι προνομιακοί συνομιλητές των Κατρουγκαλο-Πετρόπουλων, που πήραν πάνω τους την υλοποίηση του άθλιου κυβερνητικού σχεδιασμού για την Ασφάλιση στο χώρο των ΜΜΕ και τον τελικό σφαγιασμό ενός ολόκληρου κλάδου...  
Στην περίπτωση των δημοσιογραφικών Ταμείων, η κυβέρνηση έχει ακριβώς το ρόλο του ληστή, ο οποίος αφού εισβάλει πάνοπλος σε ξένο σπίτι (δημοσιογραφικά Ταμεία), αρπάζοντας ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει σε αυτό (αποθεματικά ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ), στο τέλος σκοτώνει τους ιδιοκτήτες του (ασφαλισμένους του Τύπου)... 
"Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων”, είχε πει ο Αριστοτέλης...
Είναι ακριβώς αυτό που φασιστικά-φαρισαϊκά επέβαλε το δίδυμο Κατρούγκαλου - Πετρόπουλου στην ελληνική κοινωνία, μέσω του αντισυνταγματικού αντι-ασφαλιστικού τερατουργήματος που εκπόνησε, ρίχνοντας στη μηχανή του ασφαλιστικού κιμά όλους τους εργαζόμενους.
Την «κοινωνική ευθανασία» οι Κατρούγκαλο-Πετρόπουλοι και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές -συνοδοιπόροι τους, τη βάφτισαν «αριστερή ισονομία και δικαιοσύνη», παραπλανώντας τους εξουθενωμένους πολίτες, με σκοπό να τους «φορέσουν» τη λαιμαργιά με την «προσωπική διαφορά» και τα άλλα δυσβάσταχτα μέτρα, για λογαριασμό των δανειστών και των εγχώριων συνεργατών τους.
Εχουμε δηλαδή, τη δικτατορική επιβολή ενός αφύσικου ιδεατού, της ισότητας, ενός στοιχείου που δεν υπάρχει πουθενά στην φύση. Το πλέον τραγικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς καμιά αντίδραση...
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση "ευθανασίας" μέσω της εφαρμογής του ασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης, είναι ο κλάδος των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στον Τύπο, που ήδη πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο από τα λουκέτα, την ανεργία (ξεπερνά το 50%), τις απολύσεις και την υποαμειβόμενη και απλήρωτη εργασία. 
Παρότι τα Ταμεία του Τύπου (ΕΔΟΕΑΠ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ κ.λ.π) δεν χρηματοδοτήθηκαν ΠΟΤΕ ούτε με 1 ευρώ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ήρθαν οι Κατρουγκαλο-Πετρόπουλοι να τα διαλύσουν, υφαρπάζοντας τα ήδη λεηλατημένα (από το PSI και όχι μόνον) αποθεματικά τους και καταργώντας εν ψυχρώ την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση για 18.500 ασφαλισμένους! 
Τους ασφαλισμένους αυτούς (μέλη-μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ) σήμερα, με άλλοθι την τρόϊκα, οι Αχτσιόγλου (στη θέση του Κατρούγκαλου), Πετρόπουλος, Παππάς και ΣΙΑ τους πετάνε κυριολεκτικά στο δρόμο, αφού πρώτα έφεραν τον ΕΔΟΕΑΠ σε κατάσταση ασφυξίας, στερώντας του κάθε πόρο από τον Σεπτέμβριο του 2016. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση "ληστείας μετά φόνου".
Στόχος τους ήταν και παραμένει η πλήρης υποταγή της Ενημέρωσης στις κυβερνητικές επιδιώξεις και η περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου των ΜΜΕ, ώστε να υπάρξει χώρος για τους ημέτερους και τους φίλα προσκέιμενους (έστω και περιστασιακά) επιχειρηματίες που θα μπουν στην Τηλεόραση και το Ιντερνετ. Τί κι αν το σχέδιο αυτό σκόνταψε αρχικά (ως προς τις τηλεοπτικές άδειες) στο ΣτΕ, τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να τα ...ξαναβρεί με ορισμένους από τους εργοδότες, εκδικούμενη παράλληλα (και σε σταθερή βάση) τους εργαζόμενους των ΜΜΕ, που στην καθημερινή λειτουργία τους συνεχίζουν να μην υποτάσσονται στην άθλια προπαγάνδα της. Είναι άραγε τυχαίο, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει δει ποτέ και εξακολουθεί να αρνείται να δεχτεί τους εκπροσώπους των δημοσιογραφικών Ενώσεων; 
Το σχέδιο "Προκρούστης" 
Ειδικότερα, η κυβέρνηση μέσω της διάλυσης των Δημοσιογραφικών Ταμείων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ) και την εξαφάνιση των πόρων τους, προσπάθησε να πετύχει κατά βάση τρία πράγματα: 
1. Να ελέγξει ακόμα περισσότερο την Ενημέρωση, συρρικνώνοντας περαιτέρω το χώρο των ΜΜΕ, ο οποίος ήδη έχει συρρικνωθεί αρκετά λόγω της κρίσης. Η περαιτέρω συρρίκνωση έχει ήδη ξεκινήσει με την κατάργηση του Αγγελιοσήμου (το Σεπτέμβριο του 2016) και την προωθούμενη αντικατάστασή του με πλήρη «εργοδοτική εισφορά». Ετσι, όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και κυρίως στις εφημερίδες, θα γίνουν «πανάκριβοι», γεγονός που θα οδηγήσει στην απώλεια επιπλέον θέσεων εργασίας και στη γενίκευση της απασχόλησης με μπλοκάκι.

2. Nα κάνει πλιάτσικο στα εναπομείναντα από το «κούρεμα» του PSI αποθεματικά των δημοσιογραφικών Ταμείων, στα οποία το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει ποτέ ούτε ένα ευρώ! Τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που ανέρχονταν σε περίπου 1 δισ. ευρώ, ήδη χρησιμοποιούνται για να δίνουν ανάσες στο νέο ελλειματικό «υπερταμείο» του ΕΦΚΑ...

3. Να λειτουργήσει «χειρουργικά» προς όφελος των “νέων τζακιών” που ήθελε να επιβάλει στα ΜΜΕ, κυρίως στην Τηλεόραση και το Ιντερνετ. Με τη μείωση των υφισταμένων ΜΜΕ (άρα και του ανταγωνισμού), την κατάργηση του Αγγελιοσήμου (20% επί των διαφημίσεων) και τη θεσμοθέτηση νέων ευέλικτων μορφών απασχόλησης στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση προσδοκούσε να δημιουργηθεί ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τους ημέτερους επιχειρηματίες που θα επένδυαν στις νέες τηλεοπτικές άδειες και το Ιντερνετ. 
 
Με βάση το σχέδιο αυτό, πριν ένα χρόνο οδηγηθήκαμε στην οριστική-βίαιη περικοπή του Αγγελιοσήμου, χωρίς την αντικατάστασή του με οποιοδήποτε άλλο πόρο, με στόχο να μπει λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ. Βασική επιδίωξη του σχεδιασμού της κυβέρνησης ήταν οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ να μείνουν εντελώς ξεκρέμαστοι, ώστε να οδηγηθούν ευκολότερα (αν όχι τρέχοντας) προς τον ΕΟΠΥΥ, όπως άλλωστε ήταν και το αρχικό σχέδιο των εργοδοτών. 
Ήδη μετά τις χτεσινές εξελίξεις στο υπουργείο Εργασίας, ο δρόμος προς τον ΕΟΠΥΥ ανοίγει διάπλατα, με τη βοήθεια και των κυβερνητικών συνδικαλιστών, που εξακολουθούν να κρατάνε τον κλάδο χωρίς ενημέρωση και σε καταστολή. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα και ότι οι «Εφιάλτες» δεν έχουν τελειωμό...

Με φόντο τον ΕΟΠΥΥ που μας δείχνουν κυνικά κυβέρνηση και εργοδότες, η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ είναι μονόδρομος...
Το χρωστάμε στις τέσσερις ηρωϊκές συναδέλφους μας απεργούς πείνας, στην Ενημέρωση, στη ζωή μας και στα παιδιά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: